İşte Ak Parti'nin önerileri

“Başkanlık sistemi” önerisi bulunan AK Parti, idareye ilişkin bölümde de Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik tüm atıfları “başkan” olarak yazdı.AK Parti idari yapı önerileri kapsamında devlet yönetimindeki üst düzey kadroların atanmasını ve görevden alınmas

İşte Ak Parti'nin önerileri

“Başkanlık sistemi” önerisi bulunan AK Parti, idareye ilişkin bölümde de Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik tüm atıfları “başkan” olarak yazdı.

AK Parti idari yapı önerileri kapsamında devlet yönetimindeki üst düzey kadroların atanmasını ve görevden alınmasını tümüyle “başkan”a bağladı. AK Parti’nin diğer önerileri özetle şöyle: 
 
TÜRBAN: “Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesinde ayrımcılık yapılamaz” hükmü önerildi. Bu hükmün kamuda türbanın önünü açacağı belirtiliyor. 
 
GENELKURMAY: Başkomutanlık’ın başkana verilmesi, olağanüstü hal konusunda yetkilendirilmesi öngörüldü. Öneride, Genelkurmay da Milli Savunma Bakanı’na bağlanıyor. 
 
KURUMLAR: AK Parti; MGK, YÖK, RTÜK, Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nun Anayasa’dan çıkarılmasını önerdi. 
 
DİYANET: Mevcut Anayasa’daki “Diyanet İşleri Başkanlığı, laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir” hükmündeki “laiklik” ilkesi çıkarıldı. 
 
ASKER: Kamuda “kanunsuz emri yerine getirmeme”deki “asker” istisnasının kalkması önerildi. Asker Anayasa’dan güç alarak “kanunsuz emir” veremeyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset