"İslam dini teröre karşı bir dindir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, Fransa’da yaşanan terör eylemlerinin İslam dinine mal edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, İslam dininin terör karşıtı bir din olduğunu söyledi.Parlamentoda düzenlediği b

"İslam dini teröre karşı bir dindir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi, Fransa’da yaşanan terör eylemlerinin İslam dinine mal edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, İslam dininin terör karşıtı bir din olduğunu söyledi.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Fransa’da yaşanan terör saldırılarına değinen Akif Hamzaçebi, dünyada teröre karşı gösterilen tepkiyi olumlu olarak gördüklerini açıkladı. Hamzaçebi, “Paris’te meydana gelen terör olayları sonrasında dünyanın teröre gösterdiği tavır son derece önemlidir, insanlık adına umut veren bir tavırdır. Bu tavrı gösteren bütün ülkeleri ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kutluyorum. Bende CHP Grubu adına terörü kınıyorum. Bu olayın bir daha dünyada yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Fransa’da yaşanan terör eyleminin İslam dinine mal edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Hamzaçebi, “Bu yakışıksız bir benzetmedir. Terör ile inanç arasında bağ kurmayı şiddetle reddediyorum. İslam dini teröre karşı bir dindir” açıklamasında bulundu.

“TÜRKİYE DE BU OLAYDAN DERS ALMALI”

Başbakan Davutoğlu’nun Paris’te yaptığı açıklamaları eleştiren ve terörün ‘ama’sız kınanması gerektiğini belirten Hamzaçebi, “Oradaki terör olaylarına karışan bir kadın, oradan İstanbul’a gelip, İstanbul’dan Suriye’ye gidebiliyorsa Türkiye’nin alacağı bir ders vardır. Sınırlarımız yol geçen hanına dönmüş. IŞİD’i öfkeli dışlanmış grup olarak tarif eden Davutoğlu’nun bu anlayıştan dönmesi lazım ve Paris’teki terör olaylarından ders alması lazım” şeklinde konuştu.

“TÜRK DIŞ POLİTİKASI KOMPLO TEORİLERİNDEN BESLENİYOR”

Türkiye’nin dünya siyasetinde sesi çok çıkan ama sözü dinlenmeyen bir ülke konumunda olduğunu kaydeden Hamzaçebi, Türk dış politikasını eleştirdi. Hükümetin dış politikasının komplo teorilerinden beslenen bir anlayış olduğunu ifade eden Hamzaçebi, “Bu güçsüzlüğün ifadesinden başka bir şey değildir” diye konuştu.

Hamzaçebi, Türkiye’nin yönünü Doğu’ya çevirdiğini söyleyerek, AB’nin Türkiye’nin AB’ye üyeliği yönünde bu güne kadar çıkardığı engelleri kaldırması gerektiğini, Erdoğan ve Davutoğlu’nun AB’ye tam üyelik hedefine tam olarak sarılması gerektiğinin altını çizdi.

“KÜLLİYE’ KAVRAMI NEOİSLAMCI ANLAYIŞIN BİR PROJE KAVRAMIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun Türkiye’nin yönünü Asya’ya çevirdiğini iddia eden Hamzaçebi, “Erdoğan ve Davutoğlu’nun Türkiye’yi Asyalı yapma anlayışının milletten döneceğine inanıyorum. En son kullandığı ‘külliye’ kavramı gelişigüzel kullanılmış bir kavram değil. ‘Külliye’ kavramı Neoislamcı anlayışın bir proje kavramıdır. Ben buradan halkımıza sesleniyorum, Erdoğan’ın Türkiye’yi yeniden Asyalı yapma projesine destek vermeyin” diye konuştu.

“4 ESKİ BAKANIN YÜCE DİVAN’A SEVK EDİLMELERİ İÇİN ÖNERGELERİMİZİ VERECEĞİZ”

4 eski bakan ile ilgili kurulan Meclis Araştırma Komisyonu raporu ile ilgili sorulan sorulara cevap veren Hamzaçebi, “Rapor henüz dağıtılmadı. CHP’yi komisyon üyeleri raporu görmeden karşı rapor yazdıkları için raporu görmeleri ve ek görüş bildirme ihtiyaçları olabilir. Rapor basılıp dağıtıldıktan sonra isteyen milletvekilleri söz konusu dosyaları görme hakkına sahiptir. Ben buradan Meclis Başkanı’na bir çağrıda bulunuyorum, isteyen milletvekillerine bu dosyayı göstersin. Cuma günü geldiğinde bizler Yüce Divan’a sevk konusunda önergelerimizi Genel Kurul’a vereceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset