"İşçiye bin 500 lira verince mi zulüm oluyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya mitinginde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bahsederken partililerin yuhalamaya başlaması üzerine, “Yuh çekmeyin, istirham ediyorum” dedi. Amasya’da partililerle buluşan Kemal Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Mehmet

"İşçiye bin 500 lira verince mi zulüm oluyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya mitinginde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten bahsederken partililerin yuhalamaya başlaması üzerine, “Yuh çekmeyin, istirham ediyorum” dedi.
 
Amasya’da partililerle buluşan Kemal Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kastederek, “Bunların bir ağababası var. O da diyor ki, ‘İşçiye bin 500 lira vermek işçi için zulümdür’. Yuh çekmeyin. İstirham ediyorum. Bin 500 lira işçiye vermek zulümdür. Ben de bu Maliye Bakanı’na diyorum ki, Ya arkadaş sen ayda 14 bin lira para alıyorsun zulüm değil de, işçiye bin 500 lira verince mi zulüm oluyor” dedi.
 
Seçim vaatlerini hesaplayıp hazırladıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Her şeyi hesapladık. Kuruşu kuruşuna hesapladık. Zaten ‘sizin rakamlarınız yanlıştır’ demiyorlar. ‘Sizin projeleriniz yanlıştır’ demiyorlar. Söyledikleri ‘parayı nereden bulacaksın’ diyorlar. Ben o hortumları kesip de paranın nerede olduğunu ben çok iyi biliyorum” diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, “Benim derdim bu ülkenin vatandaşının sorunlarını çözmek. Benim derdim zenginleşmek değil. Benim derdim köşeyi dönmek değil. Ne benim çocuklarım, ne akrabalarım nede yandaşlarım CHP iktidarında asla ve asla köşeyi dönme hastalığına kapılmayacaklardır. Sözüm sözdür” şeklinde konuştu.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu’na mitingin sonunda Taşova’nın Çaydibi köyünden Erkan Yılmaz tarafından Amasya bamyası hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset