İnsanlık cinayeti işleniyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve  AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılmasına ilişkin, "Darbeyle gerçekleşen siyasi cinayet yerini insanlık cinayetine bırakmaya başlamıştır" değerlendi

İnsanlık cinayeti işleniyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve  AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Mısır'da demokrasi yanlılarına ateş açılmasına ilişkin, "Darbeyle gerçekleşen siyasi cinayet yerini insanlık cinayetine bırakmaya başlamıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, Mısır'da güvenlik güçlerinin demokrasi yanlısı 200 kişiyi öldürdüğü, 4 bin 500'den fazla kişiyi yaraladığı saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, milletin iradesini katleden bir anlayışın, milletin kendisini katletmeye başlamasına şaşırmamak gerektiğini ifade etti.

Askeri darbenin, Mısır halkının kendi hür iradesiyle seçtiği cumhurbaşkanını alaşağı ederek milletin iradesine kast ettiğini belirten Akdoğan, dün gece yaşanan olaylarda ise sivil ve barışçıl gösterilere karşı acımasız bir katliam gerçekleştirildiğini kaydetti.

Mısır halkının adeta zorla darbe yönetimine razı edilmeye, silah zoruyla masaya oturtulmaya çalışıldığına işaret eden Akdoğan, şöyle devam etti:

"Yapılan katliamın da devam eden baskı ve zorlamanın da kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Baskı, tehdit ve şiddet mazur görülebilir bir yöntem değildir. Kendi halkını düşman gibi gören ve sorumsuzca katliam yapan bir yönetimin iç barışı ve güvenliği sağlayabilmesi mümkün değildir. Vatandaşına silah doğrultanlar kendi geleceklerine kurşun sıkmış olurlar. Darbeyle gerçekleşen siyasi cinayet yerini insanlık cinayetine bırakmaya başlamıştır. Bu darbeye çanak ve alkış tutanlar akan kanın vebaline ortaktır. Biber gazı sebebiyle dünyayı ayağa kaldıran sahte demokratlar, Mısır'da yaşanan katliamlara karşı üç maymunu oynamaktadır. Demokrasinin katledilmesine ses çıkarmayarak çifte standart örneği sergileyen Batılı ülkelerin masum sivil halkın katledilmesine karşı da sessiz kalması, en az bu katliam kadar utanç vericidir."

Mevcut yönetimin akıl, vicdan ve insaniyeti ayaklar altına alan bu tür uygulamalardan kaçınması gerektiğini bildiren Akdoğan, "Mübarek ramazan ayında gerçekleşen bu kanlı olaylar, İslam dünyasının ve kardeş halkların yürüklerini dağlamaktadır. Sisi'nin tahrik ve tehditleriyle gelinen vahim noktadan bir an önce dönülmeli ve halkın iradesine saygı gösterilmelidir" ifadelerini kullandı.

Sivil gösterilere karşı takınılan tutumun demokrasiye geçiş açısından şüphe ve kaygı uyandırdığını, ayrıca bu tür acı olayların yaşanmasının da bu süreci zorlaştırdığını vurgulayan Akdoğan, Türkiye'nin her zaman kardeş Mısır halkının yanında olduğunu ve hakikati yüksek sesle haykırmaya devam edeceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset