İnce:"Sırada İstiklal Marşı var!"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, demokratikleşme paketiyle ilgili, "Andımızın kaldırılması verilen sözlerden birisidir. Bekleyin yakında İstiklal Marşı da gelecek" dedi.İnce, CHP Samsun İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.Burada gazeteciler

İnce:"Sırada İstiklal Marşı var!"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, demokratikleşme paketiyle ilgili, "Andımızın kaldırılması verilen sözlerden birisidir. Bekleyin yakında İstiklal Marşı da gelecek" dedi.

İnce, CHP Samsun İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, 1924 yılında baba tarafından mübadil olarak Samsun'a yerleştirildiklerini ancak İstanbul'da yapılan bir değişiklik sonucu Yalova'ya gittiklerini anlattı.

İnce, "Buna en fazla herhalde Suat Kılıç sevinecektir. Çünkü ben zaten Samsun'a gelmiş olsaydım Suat Kılıç olmayacaktı buralarda. Buna herhalde dua edecektir, 'iyi ki bunlar buraya gelmemiş' diye. Gerçi neşeli de olurdu ama kendisine buradan böyle bir küçük sataşma yapayım da belki Genel Kurul'da sataşır da Meclis'i biraz renklendiririz" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin paketlerinde uzlaşma olmadığını savunan İnce, katılım, uzlaşma, şeffaflık olmayan paketlerden hiçbir şey çıkmayacağını, kapalı kapılar ardında sivil toplumun, muhalefetin, odaların ve baroların görüşünün olmadığı paketler hazırlandığını ileri sürdü.

TALEPLER PARÇA PARÇA YERİNE GETİRİLİYOR!

AK Parti'nin PKK'nın taleplerini parça parça yerine getirdiğini iddia eden İnce, şunları kaydetti:

"Andımızın kaldırılması verilen sözlerden birisidir. Bekleyin yakında İstiklal Marşı da gelecek. Dünyanın bütün ülkelerinde Andımız'a benzer antlar söylenir. Yani kim rahatsız olmuş bundan, rahatsız olanlar çıksın. ABD'de böyle bir andımız var mı, Fransa'da var mı, İngiltere'de var mı ona bir baksınlar. Kahraman ırkımızdan bahsediyor. İstiklal Marşı...  Acaba bunun da sözü verildi mi? Bu konuda da bir şey var mı? Parça parça, alıştıra alıştıra PKK'nın taleplerini yerine getirmeye çalışacaklar bunlar."

"BİZ İKİ MUSTAFA’YI DA ÇOK SEVERİZ"

Demokratikleşme paketindeki "kamuda baş örtüsü" konusuyla ilgili de açıklamalarda bulunan İnce, şöyle konuştu:

"Bunların derdi, Taliban gibi 5 yaşındaki kız çocuğunun kafasını örtmektir. Hakime, polise, askere şimdilik yok, seneye o da gelecek bekleyin. Sonra ilkokula inecek, sonra anaokuluna. Bizim baş örtüsüyle ne derdimiz olabilir. Biz Kuvayı Milliye'nin partisiyiz. Biz onlar gibi değiliz. Biz iki Mustafa'yı da çok severiz. Muhammed Mustafa'yı da çok severiz, Mustafa Kemal'i de çok severiz. Din ayrı, siyaset ayrı. Peygamberimizi ayrı severiz, siyasi liderimizi ayrı severiz. İkisini birbiriyle karşılaştırmayız. Onlar yan yana gelmez. Farklı konulardır, farklı kişiliklerdir. Bizim böyle bir derdimiz yok. Bizim Müslümanlığı bunlardan öğrenecek halimiz yok."

ADAY OLABİLİRİM DE OLMAYABİLİRİM DE

Bir gazetecinin, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı" yönündeki söylentileri hatırlatması üzerine İnce, "Adımın geçmesi demek, aday olacağım ya da olmayacağım demek değildir. İnsanların adı geçebilir. Ben partinin hizmetkarıyım. Partide her görevi yaparım. Ne görev verirse bu örgüt onu yaparım. Araştıracak bunu parti genel merkezi. Kiminle kazanma şansımız yüksekse onunla kazanırız, bu ben olurum başkası olur bilemem ama Ankara'yı almamız lazım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset