İnce'den Kılıçdaroğlu'na: Hodri meydan

Genel Başkan adayı Muharrem İnce CHP Ankara İl Başkanlığı'nda konuştu. CHP yönetimine sert eleştirilen yönelten İnce, adeta Kılıçdaroğlu'na meydan okudu. Konuşmasının satırbaşları şöyle: Sizlere söz veriyorum. Bu partinin 1 milyon üyesine söz veriyorum. B

İnce'den Kılıçdaroğlu'na: Hodri meydan
Genel Başkan adayı Muharrem İnce CHP Ankara İl Başkanlığı'nda konuştu. CHP yönetimine sert eleştirilen yönelten İnce, adeta Kılıçdaroğlu'na meydan okudu.
 
Konuşmasının satırbaşları şöyle:
 
Sizlere söz veriyorum. Bu partinin 1 milyon üyesine söz veriyorum. Ben genel başkan olduğumda, size genel başkan hiçbir dayatmada bulunmayacak. Kendi göbeğinizi kendiniz keseeceksiniz. Sandığı koyacağız, üyelerle ön seçim yapacağız. Bütün seçimlerde üyeler seçim yapacak. Üyeler ikiye ayrılacak. Nitelikli üyeler, pasif üyeler. Eğer bir ilde birden fazla üye varsa, üyelerle seçime gidilecek.
 
Çarşaf liste esas olacak. Genel Başkan'ın blok listeyi çok özlediğini görüyorum. 5. maddede genel başkan seçimi, 6. maddede tüzük değişikliği var. Genel Başkandan şunu istiyorum. Gel bu maddelerin yerini değiştirelim. Önce tüzüğü değiştirelim, sonra genel başkanı seçelim. Hodri meydan.
 
Ben size samimi olacağım. Sizi hiç kandırmayacağım. Üyelerle ön seçim olacak, delegelerle değil.
 
Şu anda yüzde 15 kontenjan var. Bu yetmiyor bizim yönetime, artırmak istiyorlar. Beni Genel Başkan yaptığınızda ben yüzde 5 yapacağım.
 
Önümüzdeki iki seçimde CHP birinci parti olamazsa, genel başkan düşer. İstifa etmiş sayılacak. Bunu tüzüğe koyacağım. Tüzüğe konulunca, bu Muharrem İnce'nin değil, CHP'nin meydan okuması olacak. Önümüzdeki süreçte Genel Başkan'ı da üyeler seçecek. Tıpkı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi.
 
CHP Genel Başkanı, genel başkan olduğunda. korku imparatorluğuna son vereceğim demişti, yeni bir, eskisinden beter bir korku imparatorluğu oluşturuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset