İnce: Memleketi kamyonla soydular!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Memleketi kamyonla soydular. Ben eskiden 'eşek yüküyle' soydular diyordum, yanılmışım. Trenle çalarlar daha sonra" dedi.Seçim çalışmaları kapsamında Edremit Şehit Hamdibey Meydanı'ndaki mitingde konuşan İnce, “Siz Koc

İnce: Memleketi kamyonla soydular!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Memleketi kamyonla soydular. Ben eskiden 'eşek yüküyle' soydular diyordum, yanılmışım. Trenle çalarlar daha sonra" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Edremit Şehit Hamdibey Meydanı'ndaki mitingde konuşan İnce, “Siz Koca Seyit’in torunları, 300 kiloyu kaldırmışsınız da, bir ampulü mü patlatamayacaksınız? Memleketi kamyonla soydular. Ben eskiden 'eşek yüküyle' soydular diyordum, yanılmışım. Trenle çalarlar daha sonra" ifadesini kullandı.

 Eşinin Balıkesir doğumlu olduğunu ve üniversite eğitimini kentte yaptığını anımsatan İnce, "Balıkesir ile 32 senedir ilişkim var. Balıkesir milletvekilleri de korkmayın, buradan aday olmam. Ama gelirsem de 8 tane çıkartırım buradan şüpheniz olmasın. Geleyim mi yoksa? Havran’da seçimleri en son 87 yılında aldık. Türkiye’yi dolaşıyorum. 1989 yılında gazeteler, Özal’ın her yeri alacağını yazıyordu. Ama olmadı değil mi? Şu anda da aynısı olacak inşallah. Bunlar bir Atatürkçü olamıyor, bir de adam olamıyor. Ama Allah söyletiyor. Eskişehir’e gitti, 'Ben çocuklarıma helal lokma yedirmedim' dedi" diye konuştu.

İnce, şunları kaydetti:

"Ben ona bir şiir yazdım; 'Meclise gelemedi, meydanlarda gürledi. Kutuların suçunu savcılara yükledi. Besmele ile başladı, Türkiye’yi dışladı. Küçücük çocukları TOMA'larla haşladı. Yandaşları kefenlere büründü, 30 Mart’ın sonunda Yüce Divan göründü.' AKP Milletvekillerinin biri, 'Tayyip Erdoğan’ın doğduğu şehirler mübarek şehirler' dedi. Başka bir vekil çıktı, peygamber yerine koydu. Biri çıktı, 'Tayyip Erdoğan’a dokunmak ibadettir' dedi. Ben de dedim ki 'o zaman, kaldırın şu dokunulmazlıkları da şuna bir dokunalım bakalım, gör bizdeki ibadet aşkını o zaman.' 65 yaşında adam olmuş ama hala CHP demesini bilmiyor. 'Cehape' diyor. Bu 'uzun adam' ayakkabı mağazası gibi. 34’ten 53’e kadar her numara var bunda. Bu, her şey oluyor. Sağcı, solcu, orta yolcu oluyor, futbolcu oluyor. Her şey oluyor.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset