İnce: Bir 'Bilal' uğruna Ya Rab, devlet batıyor!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "şairin, 'Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor' dediğini hatırlatarak, "Ben onu değiştiriyorum; 'Bir Bilal uğruna Ya Rab, hukuk devleti batıyor' diyorum." şeklinde konuştu.CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CH

İnce: Bir 'Bilal' uğruna Ya Rab, devlet batıyor!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "şairin, 'Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor' dediğini hatırlatarak, "Ben onu değiştiriyorum; 'Bir Bilal uğruna Ya Rab, hukuk devleti batıyor' diyorum." şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Yalova Belediye başkan adayı Vefa Salman’ın İsmetpaşa Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosunun açılışına katıldı. Burada partililere hitap eden İnce, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinerek, şunları söyledi: “Siz çocuğunuzu okutamazken, çocuğunuza yurt bulamazken, çocuğunuzun çeyizini düzemezken, birilerinin kutularından milyon dolarlar çıkıyorsa, siz çocuğunuza cep harçlığı veremiyorsanız, bu gidişe bir dur demeniz lazım. Hep birlikte buna dur demeliyiz. Başbakan’ın oğlunun ifadeye gitmemesi, Türkiye’de bir rejim değişikliğidir aslında. Sizin çocuğunuza polisten bir yazı geldiğinde sabaha kadar uyuyamazsınız. Sabah çocuğum, karakola gidecek mi, gitmeyecek mi diye. Sizin çocuğunuzla Başbakan’ın çocuğunun arasındaki fark nedir? Hukuk devletiyse burası, hiçbir fark yoktur. Eğer bu ülkede savcı, Başbakan’ın oğlunu ifadeye çağırıyorsa, Başbakan’ın oğlu meydan okuyorsa ve gitmiyorsa, Türkiye bir faşist devlet olmuştur artık. Buna beraber dur diyeceğiz.”

Türkiye’nin kötü gidişatta olduğunun altını çizen CHP’li Muharrem İnce, “AKP’lisi, CHP’lisi, MHP’lisi, ANAP’lısı, Doğru Yolcu’su, Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sünni’si, Karadenizlisi, Güneylisi, Kuzeylisi, hepimiz, hep beraber, 76 milyon, bu kötü gidişe dur demeliyiz. 'Benim müsteşarım' diyor, 'Benim valim' diyor, yakında 'Benim hâkimim, benim savcım' diyecek. Türkiye’de hukuk işlemezse, Türkiye’de ucu Başbakan’ın oğluna dokunacak diye, TBMM kanun değiştiriyorsa, Türkiye bir padişahlığa doğru gider. Başbakan demişti ya 'Bu bir İstiklal Savaşıdır' diye, ben de o zaman bu bir İstiklal Savaşı değil, bir 'İstikbilal Savaşı' demiştim. Şimdi de diyorum ki, ne diyordu şair, 'Bir hilal uğruna Ya Rab ne güneşler batıyor' diyordu ya, ben onu değiştiriyorum; 'Bir Bilal uğruna Ya Rab, hukuk devleti batıyor' diyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset