İlk tepki Bozdağ'dan! Bırakın bu...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBB Başkanı Feyzioğlu'nun yaptığı konuşmanın siyasi içerikli olduğunu kaydederek, "Son zamanlarda böyle görüyoruz ki kimi yargı mensupları bu eski hastalıkları yeniden hortlatmak istiyorlar. Herkes bilmesi lazım ki Türkiye'nin

İlk tepki Bozdağ'dan! Bırakın bu...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBB Başkanı Feyzioğlu'nun yaptığı konuşmanın siyasi içerikli olduğunu kaydederek, "Son zamanlarda böyle görüyoruz ki kimi yargı mensupları bu eski hastalıkları yeniden hortlatmak istiyorlar. Herkes bilmesi lazım ki Türkiye'nin geldiği noktada kimsenin demokrasiye balans ayarı vermeye hakkı ve haddi yoktur" dedi. Bekir Bozdağ, ayrıca "Sayın Başbakanımızın tepkisi haklı bir tepkidir. Çünkü üslubu ve süresi, ele alınan konuların saptırılmış olması nedeniyle sabırları taşıran bir konuşma olmuştur" dedi.

GERGİN TÖRENE İLK TEPKİ

Bakan Bozdağ, Afyonkarahisar'da gerçekleşen Ak Parti 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmayı ve Başbakan Erdoğan'ın toplantıyı terk etmesini değerlendirdi.

"SİYASİ PARTİ EDASIYLA KONUŞTU"

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün güzel bir konuşma yaptığını ve yargının içinde bulunduğu durumu değerlendirdiğini kaydeden Bozdağ, herkesin de bu konuşmadan memulün olduğunu kaydetti. TBB Başkanı'nın yaptığı konuşmada ise Barolar Birliği'nin talepleri ile avukatların sorunları dışında değinmediği hiçbir konu kalmadığını kaydetti. "Adeta siyasi bir parti genel başkanı edasıyla bir konuşma yaptı" diyen Bozdağ, daha önce de benzer konuşmalar yapanlar olduğunu ve kendilerinin yargı görevlerini yapanların konuşmalarının belli bir çerçevede olması gerektiğini söylediklerini kaydetti. Feyzioğlu'nun konuşmalarının siyasi polemiklerle dolu olduğunu kaydeden Bozdağ, "Kendince hesaplı yapılmış bir konuşma. Belli ki Sayın Başkan belli siyasal hedefleri var. Danıştay'ın açılış dönümünü belli hedefleri için atlama taşı olarak görmüş. Bu kendisinin değerlendirmesidir" diye konuştu.

"BU ESKİ HASTALIKLARI YENİDEN HORTLATMAK İSTİYORLAR"

Bu tarz toplantıların siyasi partilerin grup toplantıları gibi olmaması gerektiğini kaydeden Bozdağ, "Barolar Birliği Başkanı maalesef siyasal bir konuşma yapmıştır. Bu fevkalade yanlış olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

"1 SAATİ AŞKIN KONUŞTU"

Danıştay Başkanı'nın konuşma süresinin 20 Dakika olduğunu, TBB Başkanının konuşma süresinin ise 15 dakika olarak öngörüldüğünü kaydeden Bozdağ, toplantıya katılan protokolün başka programları olduğunu ve konuşmacıların buna dikkat etmesi gerektiğini kaydetti. Feyzioğlu'nun 1 saati aşkın bir süre konuştuğunu kaydeden Bozdağ, "Bu da bir sosyal nezaketsizliktir. Kabul edilemez bir durumdur. Üslubun, usulün belli bir nezaket çerçevesinde olması beklenir. Herkesi rahatsız etmiştir. Eminim salonda bulunan herkes o konuşamadan içerikten ziyade rahatsız olmuştur" diye konuştu.

"YARGI MENSUPLARI ESKİ HASTALIKLARI HORTLATMAYA ÇALIŞIYOR"

Türkiye'de bugüne kadar siyaseti kuşatmak isteyenin çok olduğunu belirten Bozdağ, "Tankları yürütenler, demokrasiye balans ayarı verdiklerini düşünmüşlerdir ve bunu da açıklamışlardır. Kamuoyu da bunu takip etmiştir. Ama son zamanlarda böyle görüyoruz ki kimi yargı mensupları bu eski hastalıkları yeniden hortlatmak istiyorlar. Herkes bilmesi lazım ki Türkiye'nin geldiği noktada kimsenin demokrasiye balans ayarı vermeye hakkı ve haddi yoktur. Milletin iradesiyle, milletin arzu ettiği şekilde ilerleyecektir. Barolar Birliği Başkanı eski vesayetçi zihniyetin buyurgan anlayışıyla adeta üstten bir yaklaşımla siyasete ve demokrasiye ayar verme edasıyla konuşmuştur. Sayın Başkan bunu eski Türkiye'nin bir alışkanlıkları olarak herhalde algılamıyor. Yeni Türkiye'de artık demokrasi üzerinde, milli irade üzerinde hükümran bir üslupla konuşma devri bitmiştir. Yeni Türkiye'de bunların dönemi kapanmıştır. Sayın Başkan anlamamışa benziyor ama zaman içerisinde o da eminim öğrenecektir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset