İçişleri Bakanı konuştu

İçişleri Bakanı Güler, çözüm sürecini kim baltalamaya kalkarsa altında kalacağını belirterek, "Bu süreç yalnız bizim değil herkesin hassasiyet göstermesi gereken bir süreçtir" dedi.Ramazan Bayramını memleketi Mardin'de geçiren Bakan Güler, İl Jandarma Tab

İçişleri Bakanı konuştu

İçişleri Bakanı Güler, çözüm sürecini kim baltalamaya kalkarsa altında kalacağını belirterek, "Bu süreç yalnız bizim değil herkesin hassasiyet göstermesi gereken bir süreçtir" dedi.

Ramazan Bayramını memleketi Mardin'de geçiren Bakan Güler, İl Jandarma Tabur Komutanlığı'nı ziyaret ederek, askerlerin bayramını kutladı.

Kızıltepe ilçesine geçen Bakan Güler, Ulu Cami'de kıldığı cuma namazının ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Bakan Güler, AK Parti Kızıltepe İlçe Teşkilatınca bir düğün salonunda düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin normalleşmesini, akan kanın ve gözyaşının durmasını istediklerini belirterek, artık kimsenin ölmesini istemediklerini söyledi.

BALTALAYAN ALTINDA KALIR

Bakan Güler, çözüm sürecinden memnun olmayıp süreci baltalamaya çalışanların vebal altında kalacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecine inanmayanların hatta bu bölgede yaşayıp da inanmayanların, eski vesayetçi Türkiye'yi özleyenlerin, millet üzerinde demokratik olarak değil güç, terör ve şiddet kullanarak efendilik yapmak isteyenlerin çözüm sürecinden memnun olmadıklarını biliyoruz. Çözüm sürecinden başka memnun olmayanlar da var. Onların Doğu ve Güneydoğu'daki insanlar ve siyaset ile bir ilgisi yok. Çünkü onlar burada hiç yoklar. Burada olmayan partiler, buradaki insanların hassasiyetini bilemezler. Bu çözüm sürecini baltalamaya ve maalesef hassasiyetleri kaçırmaya yönelik çabaları da olmuyor değil. Biz bunların farkındayız. Kim ki bu çözüm sürecini baltalamaya kalkar, onun altında kalır. Bu süreç yalnız bizim sorunumuz değil. Herkesin tüm Türkiye'nin gerçekleştirmek zorunda olduğu ve bu konuda sorumluluk üstlendiği, hassasiyet göstermesi gereken bir süreçtir."

SURİYE'DEKİ OLAYLAR

Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle zor durumda kalan Suriyelilere hiç bir ayrım yapamadan yardım ettiklerini ifade eden Güler, Suriyelilerin Türkiyelilerin komşusu, akrabası ve dindaşları olduğunu vurguladı.

Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduklarını dile getiren Güler, kimsenin topraklarında gözlerinin bulunmadığını, Türkiye'nin toprağında da kimsenin gözünün olmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Bakan Güler, Suriye’de her kesimden insanların söz sahibi, karar sahibi olacağı ve temsil edilebileceği bir rejimi arzu ettiklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Şimdiki, maalesef sadece bir etnik gurubun zulmü ile ayakta kalan bir rejim. Şunu da gözden uzak tutmayalım. Orada yapılmak istenenlerin ve yapılanların, burada çarpıtılarak anlatıldığını da sizin dikkatinize getirmek istiyorum. Yıllarca oradaki belirli bir kesimi yok sayan, onlara zulüm eden, onlara bir nüfus kağıdını dahi çok gören bir rejimin varlığı... Ama kimse böyle bir kargaşadan kendine farklı hesaplar çıkarmak veya oldu-bitti ileTürkiye'yi sıkıntıya sokabilecek yeni oluşumlara girişmesin. Bu konuda Türkiye'nin kararlılığı var. Biz Türkiye Cumhuriyetini sıkıntıya koyacak bir oluşuma asla izin vermeyeceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset