HDP eş başkanı Figen Yüksekdağ'dan Öcalan yorumu

Halk­la­rın De­mok­ra­tik Par­ti­si (HDP) Eş­baş­ka­nı Fi­gen Yük­sek­dağ, par­ti­si­nin  TBMM’­de­ki grup top­lan­tı­sın­da ko­nuş­tu.Ko­nuş­ma­sı­na Ço­rum ve Si­vas'ta ha­ya­tı­nı kay­be­den­le­ri ana­rak baş­la­yan Yük­sek­dağ, ya­pan­lar­dan he­sap s

HDP eş başkanı Figen Yüksekdağ'dan Öcalan yorumu
Halk­la­rın De­mok­ra­tik Par­ti­si (HDP) Eş­baş­ka­nı Fi­gen Yük­sek­dağ, par­ti­si­nin  TBMM’­de­ki grup top­lan­tı­sın­da ko­nuş­tu.Ko­nuş­ma­sı­na Ço­rum ve Si­vas'ta ha­ya­tı­nı kay­be­den­le­ri ana­rak baş­la­yan Yük­sek­dağ, ya­pan­lar­dan he­sap so­ra­cak­la­rı­nı ifa­de et­ti. Cum­hur­baş­ka­nı se­çi­mi­ne de de­ği­nen Yük­sek­dağ, de­mok­ra­tik ge­le­cek ve sta­tü­ko­nun de­vam edip et­me­me­siy­le il­gi­li bir ter­cih ya­pı­la­ca­ğı­nı ifa­de et­ti.
 
DEVLET SİLAHA MESAFE KOYSUN
 
Si­ya­si tut­sak­lar öz­gür­leş­ti­ril­me­den, baş­ta Ab­dul­lah Öca­lan ol­mak üze­re si­ya­si ka­tı­lı­mın önü açıl­ma­dan Tür­ki­ye top­lu­mu­nun öz­gür­leş­me­si­nin müm­kün ol­ma­dı­ğı­nı sa­vu­nan Yük­sek­dağ, has­ta tut­sak­lar so­ru­nu­nun da ive­di­lik­le çö­zül­me­si ge­rek­ti­ği­ni ifa­de et­ti.
 
 "AKP hü­kü­me­ti şan­sı­nı hâ­lâ zor­lu­yor" di­yen Yük­sek­dağ, çö­zü­mün önü­nün açıl­ma­sı­nı ta­lep et­ti.Te­rör­le Mü­ca­de­le Ya­sa­sı'nın lağ­ve­dil­me­si­ni is­te­yen Yük­sek­dağ, TCK’­da­ki an­tide­mok­ra­tik mad­de­le­rin çı­ka­rıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni ifa­de et­ti. PKK’­nın ey­lem yap­ma­dı­ğı­nı id­di­a eden Yük­sek­dağ,  gü­ven­lik güç­le­ri ta­ra­fın­dan bir­çok ey­lem ger­çek­leş­ti­ği­ni sa­vun­du.  "İki tarafta silahla arasına mesafa koymalıdır. Ama en fazla da mesafe koyması gereken devlettir" şeklinde konuştu.
 
Yarış eşit değil
 
 Başbakan’ın cumhurbaşkanı seçimini kendi siyasi geleceği üzerine kurduğunu dile getiren Yüksekdağ, başkanlık sistemi ve diktatörlük hülyalarıyla Türkiye halklarına verilecek hiçbir şey olmadığını vurguladı. Halkın da­ha faz­la de­mok­ra­si ve öz­gür­lü­ğe ih­ti­ya­cı ol­du­ğu­nu söy­le­di.
 
TRT ERDOĞAN’IN KANALI GİBİ
 
 Cum­hur­baş­ka­nı se­çi­min­de eşit ol­ma­yan bir ya­rış içi­ne gir­dik­le­ri­ni di­le ge­ti­ren Yük­sek­dağ, ba­sın ve med­ya ka­nal­la­rı­nın ik­ti­dar le­hi­ne ol­du­ğu bir dö­nem ya­şa­dık­la­rı­nı be­lirt­ti. TRT'yi eleş­ti­ren Yük­sek­dağ, "TRT Tay­yip Er­do­ğan'ın ka­na­lı gi­bi ça­lı­şı­yor" de­di.
 
Çö­züm sü­re­ci­ne de de­ği­nen Yük­sek­dağ, çer­çe­ve ya­say­la tı­kan­ma­nın bir nok­ta­da aşıl­ma­ya gi­dil­di­ği­ni söy­le­di.Ya­sa­yı olum­lu gör­mek­le bir­lik­te bu sü­reç­te yü­rü­tü­len mü­ca­de­le­nin sa­de­ce bu çer­çe­ve­ye sığ­ma­ya­ca­ğı­nı ifa­de et­ti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset