Hamzaçebi'den Muhteşem Yüzyıl cevabı

 CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Muhteşem Yüzyıl' dizine ilişkin sözlerini değerlendirdi."BAŞBAKAN'IN HAKKI DEĞİLDİR"Muhteşem Yüzyıl dizisinin her şeyden önce bir belgesel olmayıp televizyon dizisi olduğuna dikkat ç

Hamzaçebi'den Muhteşem Yüzyıl cevabı

 

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Muhteşem Yüzyıl' dizine ilişkin sözlerini değerlendirdi.

"BAŞBAKAN'IN HAKKI DEĞİLDİR"

Muhteşem Yüzyıl dizisinin her şeyden önce bir belgesel olmayıp televizyon dizisi olduğuna dikkat çeken Hamzaçebi, şöyle dedi: "Sayın Başbakan bir dizide belgesel özelliği arıyor. Bu bakış açısıyla diziyi mahkum ediyor hatta yetmiyor yargıyı göreve çağırıyor. Sayın Başbakan diziyi beğenmiyor olabilir, bir izleyici olarak eleştiri de yapabilir ama o kadar. Beğenmiyorsa diziyi izlemeyebilir. Diziyi yasaklamayı, yayından kaldırmayı önermek bu yönde bir baskı oluşturmaya çalışmak Sayın Başbakan'ın hakkı da değildir, görevi de değildir. Sayın Başbakan'ın demokrasi anlayışında Sayın Başbakan gibi düşünme özgürlüğü ve onun beğenilerine uygun olarak beğenme özgürlüğü vardır. Böylesine yasaklayıcı bir anlayışın iktidarını yaşıyoruz.

BAKANLIĞA BELGESEL TALİMATI VERSİN

İran, Irak, Gazze, Suriye bütün bu konular bitti, bütün bu konularda Türkiye Cumhuriyeti başarı sağladı sıra televizyon dizilerine geldi. Şimdilik Muhteşem Yüzyıl ile başlandı bunda başarı kazanırsa sıra diğer bazı dizilere ve sinema filmlerine gelecek. Yakında Kemal Sunal'ın filmlerine sıra gelirse şaşırmayalım. Sayın Başbakan arzu ediyorsa Kültür ve Turizm Bakanlığına Kanuni belgeseli hazırlama görevini verebilir. Kanuni Sultan Süleyman batılıların Muhteşem Süleyman olarak adlandırdığı, doğuluların ise kanunları nedeniyle Kanuni Sultan Süleyman olarak isimlendirdiği büyük bir padişahtır. Amerikan Kongre Binasında dünyanın 23 büyük kanun koyucusundan biri olarak portresi asılıdır. Kanuni'nin hayatı televizyon dizilerine konu olabilir. Bugünün bakış açsıyla o günü değerlendirmek yanlıştır. Hele bu konuda yasaklayıcı bir anlayışı kesinlikle doğru bulmuyorum."

Başbakan Erdoğan dizi hakkında neler demişti:

Bilindiği gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Kütahya’nın Altınbaş ilçesinde yapılan Zafer havaalanı açılışında, Suriye sınırına Patriotfüzelerinin yerleştirilmesine tepki gösterenleri sert bir dille eleştirmiş ve şöyle demişti ““Akçakale’ye Ceylanpınar’a o bombaları atanların farklı şeyler yapmayacağı ne malum” dedi. Muhteşem Yüzyıl dizisini de eleştiren Erdoğan, dizinin yönetmenlerini ve kanalın sahiplerini de kınayarak, yargının gerekli kararı vermesini bekliyoruz”

Bölgede huzur istediklerinin altını çizen Erdoğan konuşmasına şu sözlerle devam ederek Muhteşem Yüzyıl dizisine olan tepkisini de net olarak vurgulamıştı “. Gazi Mustafa Kemal, ‘yurtta sulh cihanda sulh’ derken herhalde Çanakkale’de gelen düşmanlara da sulh demedi. Birilerinin yanlış anladığı gibi ‘yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesini pasiflik, tavırsızlık, tepkisizlik olarak yorumlayamayız. ‘Sizin Gazze’de ne işiniz var? Suriye ile neden ilgileniyorsunuz?” diyorlar. Hiç kusura bakmasınlar biz 7 milyarlık bu dünyanın içinde yaşıyoruz. Ecdadımızın at sırtında gittiği her yere biz de gideriz, ilgileniriz.

ÖMRÜNÜN 30 YILI AT SIRTINDA GEÇTİ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset