Haber61.net siyaset ajandası

8 YENİ BAKAN ARANIYOR..!Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , 10 yıllık başbakanlık döneminin en kapsamlı kabine revizyonuna hazırlanıyor. Yerel seçimlerde aday gösterilen 3 bakanın yerine değişiklik planlayan Başbakan Erdoğan, Türkiye ’yi sarsan ‘yolsuzluk ope

Haber61.net siyaset ajandası

8 YENİ BAKAN ARANIYOR..!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , 10 yıllık başbakanlık döneminin en kapsamlı kabine revizyonuna hazırlanıyor. Yerel seçimlerde aday gösterilen 3 bakanın yerine değişiklik planlayan Başbakan Erdoğan, Türkiye ’yi sarsan ‘yolsuzluk operasyonu’na adı karışan 4 bakanla beraber neredeyse kabinenin yarıya yakınını yenileyecek.

Muhtemel kabine listesinin Başbakan Erdoğan’ın cebinde olduğu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştükten sonra son rötuşları yapacağı söyleniyor.

Yeni kabinenin dün açıklanması bekleniyordu. Ancak bütçe görüşmelerinin son günü olması nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın Pakistan’a yapacağı seyahat sonrasına kalabileceği söyleniyor.


Gündemi altüst eden ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine değişikliğini de derinden etkiledi. AK Parti Grup Başkanvekillerinden Giresun Milletvekili Nurettin Canikli en güçlü bakan adaylarından.

 

"SEKS KASETLERİ YİNE SİYASET ARENASINDA" 2. SAYFADA

 

SEKS KASETLERİ YİNE SİYASET ARENASINDA

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ardından da 10 MHP milletvekilinin başını yiyen seks kasetleri ve belden aşağı vurmalar yine siyaset arenasında yerini aldı.Nasıl almasın ki?Bu işlerin arkasındaki tezgahlar açığa çıkmadıkça,bunları yapanlar bulunmadıkça ve en ağır cezalar verilmedikçe bu işlerin sonu gelmeyecek ne yazı ki.
 Sosyal medya şu anda seks kasetleri  iddiasıyla çalkanıyor.Siyaset bu işlerden derin yara alacak.Bunun önüne mutlak geçilmeli.

İşte son kurban Prof.Dr. Numan Kurtulmuş.. AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a ait olduğu iddia edilen bazı görüntüler internete servis edildi.

Büyük tartışmalara sebep olan ve Twitter'da sadece tek kare fotoğraf olarak paylaşılan görüntülerin orijinaline ulaşıldı. Ve internete yüklenen o görüntülerin tamamı incelendiğinde, başka birine ait olduğu ortaya çıktı.

Siyaseti  itibarsızlaştırma ve siyasi operasyon yapma amacıyla bilinçli bir çarpıtma gerçekleştirilmiş oldu.Bu oyunu Tatar Ramazan bile bozamaz..Bakalım kaset savaşları daha ne kadar sürecek.

O PARALARLA NELER YAPILMAZDI Kİ" 3. SAYFADA



O PARALARLA NELER YAPILMAZDI Kİ

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda iddia edilen yolsuzluk rakamı 100 Milyar Avro yani 284 Milyar TL. Peki bu iddiaya göre 100 Milyar Avro'yla neler yapılabilirdi? Bu parayla 36 adet marmaray 29 adet de havalimanı yapılırdı.Rakam ortada bunun üzerine Zaten başka bir şey yazmaya da gerek yok
Sokaktaki vatandaş bu duruma isyan ediyor

İşte Trabzon sokaklarından vatandaşın görüşleri

Hamdiye K.(ev kadını 36 yaşında): Şok oldum, ne hale geldik. Eşim evimin kirasını ödeyemiyor. Tatil bilmem, eğlence bilmem. Sinemaya bile gitmedim. Bunların Allah korkusu yok mu, paralarımızı yiyorlar.

Fatih Ş.(Öğrenci):Japonya’da vali istifa etti.Niye yolsuzluk iddiasıyla..Japonlar kadar onurlu olsak keşke.

Hüseyin G: (Lokantacı 40yaşında): Yazık diyorum çok yazık diyorum yeter diyorum.

Ayşe V:(21 yaşında işsiz):Altınlar,dolarlar,paralar..Vay be..Ye ye bitmiyor, benim güzel ülkem.

 

"BIYIKLIOĞLU NEDEN SUSUYOR NEDEN KONUŞMUYOR?" 4. SAYFADA


BIYIKLIOĞLU NEDEN SUSUYOR NEDEN KONUŞMUYOR?

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof.Dr.Aydın Bıyıklıoğlu var mı,yok mu belli değil.Son süreçle ilgili adeta ağzını bıçak açmıyor.Nerede ne yapar o da belli değil.Bıyıklıoğlu hoca siyasete pek ısınmadı.Ne o siyaseti ne de siyaset onu sevmedi.


Bilim-adamı olmanın elbette farklı duruşu var.Anlaşılan o ki sayın vekil hala o yolda.Cemaate yakınlığı ile bilinen Bıyıklıoğlu dershane tartışmasında olduğu gibi 17 Aralık operasyonun da sessizliğe bürünmüş durumda Aydın Bıyıklıoğlu önümüzdeki dönem siyasete devam edip-etmeme noktasında kararsızlığı sürüyor.Çok ta niyeti yok.Hele bu son yaşananlardan sonra elini ayağını çekecektir diye düşünüyoruz.

TRABZON’DA TEMİZ VE AYDINLIK TÜRKİYE EYLEMİ" 5. SAYFADA

 


TRABZON’DA TEMİZ VE AYDINLIK TÜRKİYE EYLEMİ

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili süreç devam ederken, Türkiye Gençlik Birliği, 22 Aralık Pazar Günü Trabzon'da Temiz Türkiye eylemi gerçekleştirecek.

Eylem saat 15:00'de Öğretmenevi önünden başlayacak. Uzun Sokak üzerinden yürüyecek katılımcılar, Atatürk Alanı'ndaki basın açıklamasının ardından dağılacak. TGB, Temiz Türkiye isteyen her görüşten vatandaşa eyleme katılma çağrısı yaptı.

Eyleme CHP olarak destek vereceklerini ve gençlerin yanında olacaklarını dile getiren CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan Trabzon’daki bu anlamlı eyleme halkımızın da sahip çıkması gerek,artık yeter demek adına  artık Temiz Türkiye özlemi adına hepimize büyük görev düşüyor dedi.

"DİK DUR EĞİLME TRABZON SENİNLE" 6. SAYFADA


DİK DUR EĞİLME TRABZON SENİNLE

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek amacıyla sanal ortamda AK Parti Trabzon teşkilatlarına üye partililer “Dik dur eğilme Trabzon sensinle” şeklinde sık-sık twit paylaşıyorlar.

Bu arada Bakan Erdoğan Bayraktar’ın facebook sayfasında “beğeni” butonu ise şu sıralar boş kaldı.Bakan Erdoğan Bayraktar’a her şeye rağmen samimi ve yürekten sahip çıkan ve bu duruşu sergileyenler pozisyonlarını değişmedi.

Yazanlar-yazıyor beğenenler-beğeniyor.Ama üç maymunu oynayanlar her zaman yaptığını yaparak gene kafalarını kuma gömdüler.”Yaşasın yeni kral” diyenler  aramaya çoktan yola çıktılar bile.

"ÇAYKARALI KALYONCU MEDYA PATRONU OLDU" 7. SAYFADA

 

ÇAYKARALI KALYONCU MEDYA PATRONU OLDU

Sabah Gazetesi ve ATV televizyon kanalı alt yapı ve inşaat projeleriyle ismi duyulan Kalyon İnşaat'a satıldı.

Ciner Grubu tarafından Dinç Bilgin'den alınan Sabah ve ATV'ye TMSF 2007'de el koymuş, sonrasında ise 22 Nisan 2008'de 1,1 milyar dolar karşılığında Çalık grubuna geçmişti.

Çalık Grubu'nun bu şirketleri satmak istediği uzun süredir biliniyordu. Ancak genellikle yabancı alıcılarla gündeme gelen hatta bir ara dünyanın en büyük medya devi Rupert Murdoch'un bile talip olduğu Sabah ve ATV bugün itibariyle Kalyon İnşaat'a resmen satıldı. 1974 yılında Gaziantep’te kurulan Kalyon, özellikle altyapı yatırımları ile tanınıyor. Şirket, Katar, Rusya, Libya, BAE, Suudi Arabistan ve Irak gibi birçok ülkede faaliyet gösteriyor.  Şirket 1974 yılından beri, üniversite, hastane, konut, okul, karayolu, köprü, tünel, arıtma tesisi, isale hatları, atık su tünelleri, endüstriyel tesis gibi projelere imza attı.

Şirketin kurucusu Trabzon Çaykaralı Hasan Kalyoncu iken şu an Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Orhan Cemal Kalyoncu yürütüyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler