Haber61 siyasi ajanda

ASIM AYKAN SÜRPİZİAdı Trabzon Büyükşehir belediye başkan adaylığı için geçen fakat mevcut başkanla yola devam edilme noktasında karar çıkınca aday gösterilmeyen eski belediye başkanı ve eski milletvekili Asım Aykan’ın adı bu kez Ortahisar Belediye başkan

Haber61 siyasi ajanda

ASIM AYKAN SÜRPİZİ

Adı Trabzon Büyükşehir belediye başkan adaylığı için geçen fakat mevcut başkanla yola devam edilme noktasında karar çıkınca aday gösterilmeyen eski belediye başkanı ve eski milletvekili Asım Aykan’ın adı bu kez Ortahisar Belediye başkan adaylığı için geçmeye başladı.AK Parti Genel Merkezi dün Ortahisar Belediye Başkan adaylığı noktasında beş isim üzerinde anket çalışması başlattı. Bu isimler Asım Aykan, Mehmet Çelik, Av.Ahmet Metin Genç, Dr.Ahmet Çubukçu ve Faruk Kanca. Büyükşehir kadar önem arz eden Ortahisar Belediye Başkan adaylığı için 8 aday adayı başvuru yapmıştı. Bu isimler arasında sadece Mehmet Çelik ve Faruk Kanca’nın olması dikkat çekici.

 

BÜYÜKLİMANDA SEÇİM ATEŞİ FENA YANIYOR?

Trabzon’un ilçelerinde siyaset ateşi fena yanıyor.Adaylar açıklanmadan da bu ateş sönecek gibi değil. Çarşıbaşında MHP adayını Ahmet Çakır olarak açıkladı.CHP ise eski belediye başkanı Mehmet Turan ile seçimlere girmek istiyor.Çarşıbaşı’nda Coşkun Yılmaz ile yola devam edilecek görüntüsü var.Aday-adayları da bu gerçeği kabullendi görüntüsü var.Vakfıkebir’de CHP’de Emin Uludüz,MHP’de Murat Aksoy aday. AK Parti Vakfıkebir’de gözlerin üzerinde olduğu iki isim var.Muhammet Balta ve Bedrettin Habiboğlu.İl Genel Meclis Üyesi Balta bir adım önde.Vakfıkebir’de mevcut belediye başkanı Hayri Birinci yeniden bağımsız aday olma yolunda kararlı..

 

BEŞİKDÜZÜ VE TONYA KARIŞIK

Beşikdüzü’nde mevcut belediye başkanı CHP’li Ramis Uzun oldukça iddialı.Karşıma kim çıkarsa çıksın ezer-geçerim diyor.MHP Beşikdüzü’nü yeniden kazanma noktasında eski belediye başkanı Mehmet Kalay’ı yeniden aday göstermek istiyor.AK Parti’de ise resmi iki aday-adayı İmdat Çıtlak ve Metin Kalay görev istiyor.AK Parti’nin en aday belirleme noktasında en çok zorlandığı ilçe Beşikdüzü olacak. Eski MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu ile işadamı Ahmet Gün’de AK Parti’nin gündeminde.Anketler ise kafaları karıştırıyor.AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanı Harun Demirci’de pusuda adeta gelişmeleri kolluyor.Beşikdüzü ilçesinde Yeşilköy Beldesi Belediye Başkanı Zülküf Dili’de bağımsız aday olacak.Tonya’da ise durum tam vahim.CHP Tonya’da Hasan Kalyoncu’yu açıklamıştı. MHP ise Osman Beşel’i aday göstermenin derdinde.AK Parti ise mevcut belediye başkanı Ahmet Kurt ile yola devam edecek.

 

ŞALPAZARI’NDA İBRE KİMDEN YANA?

Şalpazarı ilçesinde adayını açıklayan ilk parti MHP oldu.MHP İl Başkan Yardımcısı Refkik Kurukız ile seçimlere girecek. CHP cephesinde Ünal Özen sesleri var.AK Parti’nin en çok zorlanacağı ilçelerin başında gelen Şalpazarında tam bir kaos var.İlçede yapılan telefon anketinde Fatih Yılmaz,Ahmet Güksel Gülay ve mevcut bağımsız belediye başkanı Fehmi Cengiz’in adları soruldu.Bu isimler dışında Mustafa Demir,Sezgin Özdin,Muzaffer Türkmen,Necati Selvitop ve Nevzat Çabuk’ta AK Parti’nin aday- adayları arasında yerini koruyor.Şalpazarında seçimlerin kıran-kırana geçmesi bekleniyor

 

BAĞIMSIZ ADAYLARA DİKKAT!

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesi 40 yıldır bağımsız belediye başkanı ile yönetiliyor.Mevcut bağımsız belediye başkanı Hayri Birinci yeniden aday olurda kazanırsa kimse şaşırmasın.Trabzon’un ilçelerinde şu ana kadar bağımsız aday olanlar ise şunlar: Beşikdüzü ilçesinde Yeşilköy Beldesi Belediye Başkanı Zülküf Dilli,Arsin’de eski belediye başkanı Ramis Sunguroğl..Adaylar resmi olarak açıklandıktan sonra ilçelerde bağımsız belediye başkan sayısı artabilir.

 

ŞEFİK TÜRKMEN RESTİNİ ÇEKTİ

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in yeniden aday gösterilmeyeceği tartışması uzun zamandır sürüyor.Başkan Türkmen’de sessizce bu gelişmeleri takip ediyor.Fakat bazı gelişmelerden oldukça rahatsız.Bunu da yakın çevresiyle paylaşıyor.Şefik Türkmen’in dostlarına “AK Parti aday göstermezse çıkar bağımsız aday olurum” dediği de belirtiliyor.Akçaabat’ta CHP ve MHP adayını belirledi.Bakalım AK Parti nasıl karar verecek. AK Parti’de Mehmet Baş,Musa Bulut,Cevat Birinci,Engin Şahin, Muhammet Altınel, Ahmet Güner, Osman Karaçukur,Ayhan Sevim,Hamza kardeş ve Zeki Koç aday-adayı olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset