Gürsel Tekin'den 3. köprü açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "3. köprü güzergahında arsa değişikliklerinin kimler tarafından yapıldığını kamuoyu görecek. Hiçbir şey gizli kalmayacak" dedi. Tekin, beraberindeki heyetle 3. Boğaz Köprüsü'nün güzergahları arasında yer alan ve a

Gürsel Tekin'den 3. köprü açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "3. köprü güzergahında arsa değişikliklerinin kimler tarafından yapıldığını kamuoyu görecek. Hiçbir şey gizli kalmayacak" dedi.
 
Tekin, beraberindeki heyetle 3. Boğaz Köprüsü'nün güzergahları arasında yer alan ve ağaç kesimi yapılan Sarıyer Uskumru Köyü mevkisinde, gazetecilere köprünün güzergahıyla ilgili açıklama yaptı.
 
3. Köprü güzergahına ilişkin 2009'da yaptığı açıklamadan 5 saat sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini yalanladığını anlatan Tekin, Erdoğan'ın kendisine bir özür borcu olduğunu söyledi.
 
Türkiye'de, son günlerde eyalet sisteminin tartışıldığını dile getiren Tekin, "Belli ki İstanbul bir eyalet şehri olmuş. Üçüncü köprü ve havaalanı ile ilgili kentin belediye başkanı Topbaş ne yapar acaba? Haberi olmaz mı? Sayın Topbaş'ın yapmış olduğu 100 binlik planda bu üçüncü köprü var mı? Milyonlarca İstanbullu'nun reyleriyle seçilmiş bir belediye başkanının buradan haberi olmaz mı?
 
Adı ne? Orman bakanı... Nerede Orman Bakanı? 2009'da bana 'bir tek ağaç kesilmeyecek' diye cevap vermiştiniz. Bunlar ne?" diye konuştu.
 
İHALE İPTAL EDİLMELİ
 
Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adında bir bakanlık bulunduğunu, ihale olmadan bir hafta önce, bu ihalenin yasa dışı, korsan olduğunu ifade ettiğini, o gün kimseden ses çıkmadığını ifade ederek, "Bu ülkede saçımızın teli kadar hukuk varsa şu yazı, (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 3. Köprü güzergahındaki değişikliklere ilişkin köprü güzergahında bulunan 16 belediyeye gönderdiği yazı) ihaleyi iptal etme gerekçesidir" dedi.
 
BU REZİLLİĞİN HESABI SORULACAK
 
Yazıdaki "Söz konusu imar planları esas onaylı güzergah projesinde yapılan değişiklikler neticesinde revizyon yapılması gerektiğinden mevcut imar planlarının iptal edilmesi uygun görülmüştür"  ibaresini okuyan Tekin, bu duruma hangi kılıf uydurulacağını merak ettiğini, "Nasıl olsa basını, medyayı ayarlamışız. Yapabileceğimiz her türlü hatayı kimsenin görme imkanı yok" düşüncesiyle ilgili kişilerin akıllarına kuşların geldiğini aktardı.
 
Tekin, "Bu güzergah ve 3. köprü güzergahında arsa değişikliklerinin kimler tarafından
yapıldığını kamuoyu görecek. Merak etmeyin hiçbir şey gizli kalmayacak" dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, şöyle devam etti:
 
"Orası kuş güzergahıymış. Ayıptır, bunlar hakikaten çok çirkin şeylerdir. Dünyanın hiçbir yerinde bu tür rezillikleri kimse kabul etmez. Biz yıllar önce, 3 yıl söylemişiz. Diyeceksiniz ki, nedeni nedir o zaman? Bunun nedeni kısa ve öz... Özellikle bu planlar yapılırken İstanbul Belediyesi, kurumların tamamı, kentin seçilmiş belediye başkanı baypas edildi. Hadi diyelim ki, CHP'li belediye başkanını istemiyorsunuz, baypas ettiniz. Kendi belediye başkanınızdan ne istediniz? En azından bir hukuku çerçeveye oturtun. Plana oturtun. Şimdi bana bu ihalenin meşru olduğunu kim söyleyebilir? Neye göre, hangi gerekçelere göre kaydırdınız? Onu da çok iyi biliyoruz. Orada istimlak bedelleri çok yüksek olduğu için yandaş firmalarınıza yük gelmesin diye bunu yaptınız. Öyle kuş muş hikaye. Bütün bu rezilliğin hesabı sorulacaktır. Yine bütün kurumlara soruyorum; ÇED raporu var mı? Çok önemli iki tane ihale oldu. Bu ülkenin üniversiteleri, odaları, teknik insanları, namusunuz, vicdanınız, haysiyetiniz varsa, yarın çocuklarınıza hesap vermek durumunda kalmak istemiyorsanız, bugün çıkın konuşun. Nerede ÇED raporu?"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler