Gümrükçüoğlu'ndan Özak'a destek!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Cumartesi günü 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda yapılan AK Parti’deki temüyül yoklamasında yaşananlar ve ortaya atılan iddialarla ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Gümrükçüoğlu bazı basın yayın organlar

Gümrükçüoğlu'ndan Özak'a destek!

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Cumartesi günü 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu’nda yapılan AK Parti’deki temüyül yoklamasında yaşananlar ve ortaya atılan iddialarla ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Gümrükçüoğlu bazı basın yayın organlarında Milletvekili Faruk Özak’ın yönlendirme yaptığı ile ilgili iddiaları yalanladı. Başkan Gümrükçüoğlu, ilçe belediye başkan aday adaylarının hepsine aynı mesafede olduğunu da kaydetti.

FARUK ÖZAK’I SAVUNDU

Trabzon’da yapılan temayül yoklamasının tam bir demokrasi şöleni içinde geçtiğini, salonda yaşanan bazı hadiselerin basına farklı yansıdığını dile getiren Gümrükçüoğlu Milletvekili Faruk Özak’la ilgili yapılan yorumlarını ise gerçek dışı olduğunu belirterek, “9 Kasım 2013 günü AK Partimizin Trabzon’da yerel yönetimlerle ilgili teşkilat temaayül yoklaması tam bir barış kardeşlik ve demokrasi şöleni halinde cereyan etmiştir. Ancak bazı basın yayın organlarında girişte bir takım sıkıntıların yaşanması ve bu arada da Milletvekilimiz Sayın Faruk Nafiz Özak ile ilgili gerçek olmayan bazı haberler üretilmiştir. Bu bakımdan orada cereyan eden sıkışıklıkla ilgili olarak ve teşkilat temayül yoklamasındaki yönlendirmelerle ilgili olarak doğru olmayan gerçek dışı olan bu hususlarla ilgili acilen açıklama yapma gereğini hissetmiş bulunmaktayım. Salonun girişinde delegelerimiz oylarını kullanmak için saat 10’00’dan sonra kapı girişinde yığılma nedeniyle sıkışıklık yaşamıştır. Bu yaşanılan sıkışıklıkta güvenlik gerekçesiyle ikişerli üçerli gruplar halinde içeriye alınma cihetine gidildiğini öğrendik. Yani hiçbir art niyet söz konusu değildi. Ama sıkışıklıkta hanım arkadaşlarımızın baygınlık geçirecek hale gelmeleri münasebetiyle salon görevlisini aradım. Salon görevlisi arkadaşımız Cihan Bıyıklıoğlu idi. Bu arada Ankara’dan temayül yoklaması için gelmiş olan Adıyaman Milletvekilimiz ve Grup Başkanvekilimiz ve aynı zamanda Nevşehir Milletvekilimize durumu arz ettim. Durumu arz ettikten sonra onların da gözlemleri neticesinde kapının açılması ve güvenlik kontrollerinin yapılmadan arkadaşlarımızın kardeşliği barışı içerisinde içeri salona girmeleri ve salonun koltuklar bölümünde istirahat edip oylarını kullanabilecekleri belirtildi. Sayın Faruk Nafiz Özak’ın bu konuda hiçbir yönlendirmesi ve müdehalesi sözkonusu olmamıştır. Bunun altını özellikle çizerek belirtmek istiyorum” dedi.

BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE BİR TEMAYÜL OLDU

Temayül yoklamasında il yönetimi, kadın kolları ve gençlik kollarının yönlendirme yaptığına şahit olmadığını belirten Gümrükçüoğlu her partilinin ve yöneticinin kendisine yakın olan isim için tavsiyede bulunabileceğini ve bununda demokrasinin en güzel tezahürü olduğunu kaydederek, “Bunun dışında bu oylamanın sırasında sayın delegemizi il yönetimi, kadın kolları yönetimi veya gençlik kollarının yönetiminin bir yönlendirmesine bir şahit olmadık. Tabidir ki bir il yöneticimizin, veya herhangi bir mensubumuzun, partimizin bir yöneticisi, üyesi, delegesi, kadın kolları mensupları kendilerinin en demokratik tercihi olarak tavsiyete ettikleri veya herhangi birisi için destek istemeleri ve bunun için herhangi bir delege ile konuşmaları da bizim nezdimizde en demokratik tezahürdür. O bakımdan biz bu tarzda herhangi bir tavsiyede bulunanların bu düşüncelerini de saygıyla karşılıyoruz. Kaldıki demokrasinin tezühürleri zaten bu temayüllerde, kamuoyu yoklamalarında, seçimlerde bu şekilde cereyan etmektedir. O bakımdan biz teşkilat temayül yoklamasında şahsıma, diğer aday adaylarına kim hangi teveccühte bulunmuş, hangisi tercih etmişse bize oy veya tercihte bulunmuşsa da bulunmamışsa da başka bir arkadaşımızı tercih etmişsede hepsini aynı ısevgi, saygı ile kucaklıyor. Ve bu güzel demoktaritik tezahürde bulunma hassasiyeti gösterdikleri için teşekkür ediyordum. Demokrasinin güzelliği burada. Tercihlere dair insanlar arkadaşlarına, tanıdıklarına, yakınlarına tavsiyede bulunabilirler. Tekrar üzerinde durmak istiyorum ki Sayın Cihan Bıyıklıoğlu ile de aramızda herhangi bir tartışma geçmiş değildir. İki kardeş gibi oradaki sıkışıklığı görüşmüşüzdür. Ankaradan gelen heyetimize konuyu ifade ettiğimizde bir rahatlama sağlanmıştır. Barış ve kardeşlik içinde teşkilat temayül yoklaması tamamlanmıştır ” diye konuştu.

BÜTÜN ADAYLARA AYNI MESAFEDEYİM

İlçe belediye başkan aday adayları arasında bir ayrımda bulunmasının söz konusu olmadığını ve hepsine aynı mesafede olduğunu dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Ben şahsen herhangi aday adayı olan arkadaşımız için veya ilçelerimizdeki aday adayı olan arkadaşımız için hep eşit ve aynı mesafedeyim. Birini yada öbürünü tercih etmem, birini veya öbürünü daha üstün ve önde göstermeye çalışmam gibi bir şey şimdiye kadar sözkonusu olmamıştır. Bundan sonra da söz konusu olmayacaktır. Bütün arkadaşlarımıza bu güzel gayretlerinden ötürü, gösterdikleri fedekarlıktan ötürü, hangi arkadaşımızı desteklemiş olurlarla olsunlar demokrasinin tezahürleri olarak kim kime ne tavsiyede bulunmuşsa da biz bunların hepsini saygıyla ve teşekkürle karşılarız ve yine hangi aday, Ak Parti’nin adayı olacak olursa hepsinin birlik beraberlik içinde şimdiye kadar olduğu gibi arada herhangi bir tezvirat, herhangi bir ayrışma olmadan halkın hizmetkarı olma yolunda beraberce yürüyeceklerine emin oluyoruz, hepsini sevgiyle saygıyla selamlıyoruz, başarılı çalışmaların devamını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset