Gülen’le ilgili flaş gelişme!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'le ilgili kırmızı bültenin bakanlığa ulaştığını ve önümüzdeki günlerde bunu İçişleri Bakanlığı Interpol Daire Başkanlığı'na göndereceklerini belirterek, "Çıkıp Türkiye'ye gelmesi daha doğru olandır" dedi. Adalet

Gülen’le ilgili flaş gelişme!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'le ilgili kırmızı bültenin bakanlığa ulaştığını ve önümüzdeki günlerde bunu İçişleri Bakanlığı Interpol Daire Başkanlığı'na göndereceklerini belirterek, "Çıkıp Türkiye'ye gelmesi daha doğru olandır" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Ankara Adalet Sarayı'nda Medya İletişim Büroları ile ilgili brifing almasının ardından Medya İletişim Bürosunu ziyaret etti. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade süreciyle ilgili Gülen'in ABD'de ifade vermeye hazır olduğu yönündeki açıklamaların ve Amerika'da kırmızı bültenin geçerli olmadığı yönündeki açıklamaların sorulması üzerine, "Kırmızı bültenle ilgili mahkemelerin verdiği kararlar Bakanlığımıza ulaştı. Önümüzdeki günlerde biz bunu İçişleri Bakanlığı Interpol Daire Başkanlığı'na göndereceğiz. Onlar da ilgili muhataplarına bunu iletecektir. Bu süreç devam ediyor" yanıtını verdi.

"TÜRKİYE'YE GELMESİ DAHA DOĞRU OLANDIR"

Bozdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye istinabe konusuna gelince, istinabe konusunda karar verme yetkisi bize ait değil. Ancak Fethullah Gülen'in istinabe yerine çıkıp Türkiye'ye gelmesi daha doğru olandır. Yargılamada yüz yüzelik ilkesi esastır. Bildiğim kadarıyla sağlık bakımından sorunu yok, istinabe yerine Türkiye'ye gelsin, mahkemeye doğrudan çıkarak hakimin sorularına yüzyüze cevap vermesi daha doğru olur. Umarım Türkiye'ye gelir. Türkiye'de kendisine yöneltilen iddialara, sorulara cevap verir. Doğrusu bence budur. Şu anda buna mani bir hal yok. Avukatı istinabe talep etme yerine müvekkilini Türkiye'ye davet etse "gidelim soruşturma yapan savcılara, yargılama yapan mahkemelere ifadenizi verin" demiş olsa daha yakışık alır. Doğru olan budur. Buyursunlar gelsinler. Türkiye demokratik bir hukuk devleti burada hakkını arasın. Kendisine yöneltilen iddialara cevaplarını versin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset