Gül partiye nasıl dönecek?

Başbakan Erdoğan’ın kongreden sonra partiye dönüşünde bir mâni olmadığını belirttiği Cumhurbaşkanı Gül öncelikle görevi nedeniyle dondurulan parti üyeliğini, 28 Ağustos’taki devir teslimden sonra aktif hale getirecek.Ankara’da sıcak gündem başlıklarından

Gül partiye nasıl dönecek?

Başbakan Erdoğan’ın kongreden sonra partiye dönüşünde bir mâni olmadığını belirttiği Cumhurbaşkanı Gül öncelikle görevi nedeniyle dondurulan parti üyeliğini, 28 Ağustos’taki devir teslimden sonra aktif hale getirecek.

Ankara’da sıcak gündem başlıklarından biri de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aktif siyasete dönüşü. Gül, görev süresi dolduktan sonra ikametini İstanbul’a taşıyacak. Ancak 10 aylık geçiş sürecinde siyasetten uzak kalmamak için Ankara ile sık bağlantı kuracak, gidip gelecek.

YENİDEN KURUCU ÜYE

Parti kurmayları Gül’ün Cumhurbaşkanlığı görevini devredeceği 28 Ağustos’tan sonra Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle dondurulan parti üyeliğini aktif hale getireceğini belirtiyor. Gül, böylece 29 Ağustos’tan sonra yeniden AK Parti’nin resmi üyesi olacak. Gül’ün, Cumhurbaşkanı seçilmesiyle sonlandırılan üyelik kaydı yenilenecek ve Gül yeniden partinin kurucu üyesi sıfatını kazanmış olacak.

ANKARA’DA OFİS

Gül’ün partide aktif olmasını isteyen partililer, 2015 seçimlerine kadar olan süreçte nerede çalışacağı sorusuna da yanıt arıyor. 2015’e kadar dışarıda bir ofis tutarak siyasete ısınması yerine, partide kendisine bir oda verilip burada çalışmasının sağlanması da seçenekler arasında. Partide, Gül’ün 10 aylık süreçte siyasetten uzak kalmaması gerektiğini ifade edenler, Genel Merkez’de hazırlanacak bir odada çalışmalarını sürdürebileceğini belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Gül’ün AK Parti Genel Merkezi’ne gelmek istemesi halinde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, Meclis Başkanlığı’ndan sonraki süreçte Genel Başkan danışmanı olarak verilen odanın benzeri bir odanın hazırlanabileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler