Gözler yeni kabinede Trabzonlu isimler dikkat çekiyor

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sonrasında gözler yeni kabineye çevrildi.

Gözler yeni kabinede Trabzonlu isimler dikkat çekiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi ardından gözler yeni kabinede hangi isimler olacak? Sorusuna çevrildi.

14 Mayıs’ta yapılan Genel Seçimlerde salt çoğunluğun sağlanamaması ardından Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2.Turu 28 Mayıs Pazar Günü yapıldı.

Resmi sonuçlara göre Türkiye’nin 13.Cumhurbaşkanı, %52,16 oy oranı ile Recep Tayyip Erdoğan oldu. Bu gelişmeler sonrasında “Yeni kabine ne zaman kurulacak, üyeleri kimler olacak? Soruları cevap aramaya başladı.

GÖZLER YENİ KABİNEYE ÇEVRİLDİ SÜRPRİZ İSİMLER DE GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabinede yeni ve sürpriz isimlere yer vereceği konuşuluyor.
Yeni Kabineyi Perşembe veya Cuma Günü açıklaması beklenen Erdoğan’ın mevcut Bakanları düşünmediği kabineye yeni ve sürpriz isimler girebileceği iddia ediliyor.

Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile 13 yıldır MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Hakan Fidan'ın adı kabine için geçiyor.

Fidan'ın Dışişleri veya İçişleri Bakanlığı'na gelebileceği belirtilirken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın da Dışişleri Bakanlığı için adı dile getiriliyor.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile Afyonkarahisar Valisi Kübra Yiğitbaşı'nın da bakan olabileceği belirtiliyor.

MGK'DAN KABİNEYE

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun da Milli Savunma Bakanlığı için adı geçiyor. Trabzonlu olan Hacımüftüoğlu'nun bakan olması bekleniyor. Enerji Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Alpaslan Bayraktar'ın da bakan olacağı konuşuluyor. Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın damadı olan Bayraktar'ın Enerji Bakanlığı'na gelmesi bekleniyor. Böylece Berat Albayrak'tan sonra Enerji'de ikinci damat dönemi yaşanacak. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın adı da Enerji Bakanlığı için geçiyor. Afet ve Geçişleri adı altında iki yeni Bakanlık oluşturulması planlanıyor. Sinan Oğan'ın da adı bakanlık için geçiyor. Halen parti yönetiminde yer alan bazı isimler de kabineye girebilecek.

Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki ve Ali İhsan Yavuz ile Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın adı bakanlık için geçiyor.

TRABZONLU BAKANLARIN DURUMU NE OLACAK?

Kabinede bulunan 4 Trabzonlu bakanın durumu ise merak konusu oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Trabzon’dan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş Samsun’dan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul 2. Bölgeden ve Teknoloji ve Sanayi bakanı Mustafa Varank Bursa 2. Bölgeden milletvekili adayı gösterildi.

Bu isimleri yeni kabinede yer alıp almayacakları ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile belli olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset