Giresunlu vekilden fezleke yorumu...

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, iddianame aşamasına gelmeyen bir soruşturmanın gizli olduğunu belirterek, "Bu bilgiler kesinlikle açıklanamaz. Biz hiç bir şeyi kapatmıyoruz. Çok açık bir şekilde diyoruz ki 'hodri meydan'. Gelin bu bakanlarla

Giresunlu vekilden fezleke yorumu...

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, iddianame aşamasına gelmeyen bir soruşturmanın gizli olduğunu belirterek, "Bu bilgiler kesinlikle açıklanamaz. Biz hiç bir şeyi kapatmıyoruz. Çok açık bir şekilde diyoruz ki 'hodri meydan'. Gelin bu bakanlarla ilgili soruşturma komisyonu kuralım" dedi.

CHP ve MHP milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'nda Başkanlık Divanı'nın önüne gelerek itirazlarını sürdürmesi üzerine,  Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, usul tartışması açtı. Bu sırada, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Darbecilere, haram paracılara geçit yok" diye bağırdı.

Usul tartışmasının lehinde söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Canikli, 4 eski bakanla ilgili birtakım fezlekeler ve iddialar içeren dosyalar olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"BU BİLGİLER KESİNLİKLE AÇIKLANAMAZ"

"Bu soruşturma TBMM'ye gönderilirken henüz bitmemiş bir soruşturma, iddianame aşamasına geçmemiş bir soruşturma. Hem Anayasa hem de Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 157. maddesi açısından, iddianame aşamasına gelmeyen bir soruşturma gizlidir. Bu bilgiler kesinlikle açıklanamaz, kimseye verilemez. Biz hiç bir şeyi kapatmıyoruz. Buna rağmen çok açık bir şekilde diyoruz ki 'hodri meydan'. Bu bakanlarla ilgili soruşturma komisyonu kuralım. Zaten ilgili bakanlar da kendileri hakkında gerekli soruşturmanın yapılması ve soruşturma komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığı'na başvurdular. Allah aşkına daha ne istiyorsunuz. O zaman komisyon üyeleri her türlü gizli bilgiye ulaşabilirler. O açıdan hiç kimsenin bu bilgileri kapatmak, gizlemek, örtbas etmek gibi amacı yok, olamaz.

"ZATEN BU BİLGİLER HEPİNİZİN ELİNDE ÇARŞAF ÇARŞAF VAR, GİZLİLİĞİ KALMADI"

Zaten bu dosyadaki bilgiler hepinizin elinde çarşaf çarşaf var, bütün Türkiye bunları biliyor, bu anlamda bunun gizliliği kalmadı. Ama hiç kimse Anayasa'nın ve kanunların suç saydığı bir fiilin burada işlenmesini talep edemez. Amacınız gerçekten üzüm yemekse bu iddiaları soruşturmaksa, gelin soruşturma komisyonu kuralım, hep birlikte yapalım. Amacınız bu değil, amacınız başka. Amacınız; bu tür bilgiler hangi amaçla servis ediliyorsa buna hizmet etmektir. Yoksa, 'doğrular ortaya çıksın, kim ne yapmışsa ortaya çıksın' deseydiniz, bizim çağrımıza olumlu cevap verirdiniz."

HAMZAÇEBİ: "CANİKLİ ASLINDA 'BU FEZLEKELER BURADA OKUNURSA DUMAN OLURUZ' DEMEK İSTİYOR"

Aleyhte söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise "Sayın Canikli aslında şunu demek istiyor; 'bu fezlekeler burada okunursa duman oluruz.' O nedenle bu fezlekelerin okunmaması için elinden geleni yapıyor. Başkanlığın bugünkü tutumu, demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır" diye konuştu.

"İŞTE PARALEL YAPIYLA HESAPLAŞMA ZAMANI"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in fezlekelerin gizli olduğunu söylemesine rağmen, bürokratların fezlekeleri incelediğini ancak milletvekillerinin inceleyemediğini ifade eden Hamzaçebi,  "(Eğer bunu paralel yaptı) diyorsanız, gelin işte paralel yapı ile de hesaplaşmanın zamanı, gelin bunları inceleyelim, soruşturalım. Meclis, 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi onurlu bir duruş sergilemek zorundadır" dedi.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, tutumunda bir değişiklik olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset