‘Gerekirse elimize silah alırız'a sert tepki

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, DİSK'i ziyaretinde Kılıçdaroğlu'nun Kuzey Irak'taki gelişmeler tartışılırken, "Türkiye'nin bölünmemesi için gerekirse elimize silah alırız" sözlerinin sorulması üzerine, "Şu anda Türkiye'yi bölmek isteyen bir halk

‘Gerekirse elimize silah alırız'a sert tepki
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, DİSK'i ziyaretinde Kılıçdaroğlu'nun Kuzey Irak'taki gelişmeler tartışılırken, "Türkiye'nin bölünmemesi için gerekirse elimize silah alırız" sözlerinin sorulması üzerine, "Şu anda Türkiye'yi bölmek isteyen bir halk yok" dedi. Bu tür ifadelerin neden olacağı algının iyi hesaplanması gerektiğine dikkat çeken Demirtaş şunları kaydetti: "Ne Kürtler bu ülkeyi bölmek istiyor ne de bu ülkenin bölünme riski vardır. Bir siyasetçiye düşen şey de eline silah almayı hatırlatmak değil, ülke sorunlarını siyaseten, diyalogla, barış içinde çözebilme iradesini göstermektir. Kılıçdaroğlu'nun bu tavrı ülke barışı için çok tehlikeli. Kime karşı silah alacak. Riskli bir cümledir. Kendisinin bu beyanından yola çıkarak zaten sokakta serseri mayın gibi dolaşan provokatörlere gün doğmuş olur" Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak ise "Halkın huzuruna çıkan 3 aday olarak üçümüz de Türkiye'nin yüzde 100'ünün gönül rahatlığıyla oy verebileceği profili temsil etmiyoruz" dedi. 
 
'Demokratik Bölgeler Partisi'
 
Vekilleri HDP'ye geçen Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 3'üncü Olağan Kongresi'nde partinin adı "Demokratik Bölgeler Partisi" olarak değişti. Diyarbakır vekili Emine Ayna ve Kamuran Yüksek eşbaşkan seçildi. Salona Kürtçe ve Türkçe pankartlar ile Abdullah Öcalan fotoğrafları asıldı. Kürsünün arkasına ise "Demokratik Cumhuriyet, ortak vatan, demokratik ulus" yazısı kondu. Öcalan'ın gönderdiği mesajı HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken okudu.
 
EYLEM YAPAN BİR AİLE DAHA OĞLUNA KAVUŞTU
 
Terör örgütü PKK'nın dağa götürdüğü 54 gündür Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelerden birinin oğlu M.Ç ile M.P. örgütten kaçtı. Lice kırsalında babasını arayan M.Ç, "Gel beni al" dedi. E.P İstanbul'daki ailesinin yanına giderken, baba F. Ç "Allah'a şükür kavuştuk. İnşallah diğer çocuklar da gelecek. 'Baba' dediğinde titredim. Çok mutluyuz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset