Feyzioğlu: Felakete doğru sürükleniyoruz

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, ''Kuzey Irak, Musul ve Kuzey Suriye bölgesindeki gelişmelerin Türkiye'yi etkilememesi hiç bir şekilde düşünülemez'' dedi.Feyzioğlu, Gaziantep'te katıldığı bir programın ardından gazetecilerin gündeme

Feyzioğlu: Felakete doğru sürükleniyoruz

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, ''Kuzey Irak, Musul ve Kuzey Suriye bölgesindeki gelişmelerin Türkiye'yi etkilememesi hiç bir şekilde düşünülemez'' dedi.

Feyzioğlu, Gaziantep'te katıldığı bir programın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Feyzioğlu, bir gazetecinin "Irak, Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün militanlarının aylardır Türkiye sınırında olduğu, Türkiye'nin IŞİD'i beslediği yönünde spekülasyonlar var?" şeklindeki sorusu üzerine, Türkiye'de çok ciddi bir mülteci sorunu olduğunu söyledi. 

"Umarım öyle bir besleme durumu yoktur" diyen Feyzioğlu, "Türkiye'deki mültecilerin içinde ne kadar IŞİD militanı var, sınırdan ne kadar rahat gelip geçiyorlar. Çok ciddi spekülasyonlar, hatta haberler gelmektedir" dedi. Ortadoğu'nun çok karışık olduğuna dikkati çeken Feyzioğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesinin "Yurtta barış, dünyada barış" olduğunu hatırlatarak "Yurtta da dünyada da barışı dikkate almazsak, bir felakete doğru sürükleniriz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset