Feyzioğlu Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Almanya’nın Frankfurt şehrinde, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, "Siyasi partiler benim adımı telaffuz etmiyor. Adımı bazı toplumsal kesimler telaffuz ed

Feyzioğlu Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Almanya’nın Frankfurt şehrinde, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, "Siyasi partiler benim adımı telaffuz etmiyor. Adımı bazı toplumsal kesimler telaffuz ediyor" dedi.

Sabah saatlerinde gençlerle ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Prof. Dr. Feyzioğlu, öğleden sonra Hessen Türk Toplumu tarafından düzenlenen konferansta konuştu. Konferanstan önce düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Feyzioğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu sizi arayıp Cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif ederse ne cevap verirsiniz?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: "İlk önce şunu sorarım: MHP ile anlaştınız mı? Sandık güvenliğini sağlayacak önlemleri aldınız mı? Her sandık için bir müşahit, bir yedek; her okul için bir okul sorumlusu; onun üzerinde yine bir ilçe sorumlusu ve bütün bu kişilerin topladığı verileri genel merkeze iletecek olan bir heyet oluşturuldu mu? Bunları yurttaş olarak sorarım, aday olarak sormam".

TBB olarak hedeflerinin Türkiye’yi kucaklamak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı evet veya hayır diye cevap verebileceğim bir konu değil. Siyasi partiler benim adımı telaffuz etmiyor. Adımı bazı toplumsal kesimler telaffuz ediyor ve bu da ekip olarak doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Bu konuda kişilerden çok planlı ve programlı bir çalışmanın yapılması önemli. Cumhurbaşkanlığı, ’İstiyorum’ diye talep olunacak bir görev değil. Bu görev verilir. Verilmiş olsun diye verilecek veya isim yapayım diye kabul edilecek bir görev de değil. Ancak sonuç alınırsa kabul edilir" dedi.

CHP Genel Başkanlığı ile ilgili bir soru üzerine de kendisine CHP’den bir teklif gelmediğini ifade eden Prof. Dr. Feyzioğlu, parti içerisinde herhangi bir grupla teması olmadığını ve partiler üstü çalışmalar yaptığını söyledi.

MUHALEFETE AĞIR ELEŞTİRİLER

Son yerel seçimlerin genel seçim havasında geçeceği çok önceden belli olmasına rağmen, muhalefet partilerinin gerekli çalışmaları yapmadıklarını dile getiren Prof. Dr. Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dışında bir ismin Cumhurbaşkanı adayı olarak gündeme gelmemesinde, halka bu umudu vermeyen muhalefet partilerinin de sorumluluğu olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Feyzioğlu, yerel seçimlerle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Seçimlerden 7-8 ay önce, muhalefet partileri hem büyükşehir belediye başkan adaylarıyla, hem genel başkanlarıyla, hem de cumhurbaşkanı adaylarıyla şehir şehir dolaşmaya başlamalılardı. Günü kurtaran yaklaşımlar sonuç doğurmuyor. Bunu anlamak için roket mühendisi olmaya gerek yok. Seçimlerden 2 ay önce bu seçimlere yolsuzluk karışacak, kedi girecek diyorsun. Ya bunu mazeret olarak hazırlıyorsun, ya da namusum olan oyuma sahip çıkmıyorsun. Mazeret ne kedi ne de başka bir şeydir. Genel merkezde 6 milyon dolarlık bir programınız olabilir.

Sokaklarda bana iş verin diyen binlerce gönüllü bunu aslında bir excel programıyla yapabilir. Siz seçim güvenliğini sağlayamıyorsanız, benim evlatlarıma sokağa çıkın çağrısı yapmaya ve sandığı itibarsızlaştırmaya, demokrasi dışı müdahaleleri teşvik etmeye hakkınız yok. Islak imzalı sandık tutanaklarını toplarsanız ’Burada 100 yazıyor ama sen 50 yazmışsın’ diye itiraz edebilirsiniz. Sistem size bu yetkiyi vermesine rağmen, Ankara’da sandıkların sadece yüzde 40’ında ıslak imzalı tutanak toplandı. Sokakta bana iş verin diyen 100 binlerce insan var. Binlerce avukat müşahitleri eğitmek için hazır bekliyor. Ancak siz bu insanları koordine edemiyorsunuz".

Prof. Dr. Feyzioğlu’na, Frankfurt ziyaretinde TBB Başdanışmanı Prof. Dr. Necdet Basa ve Ankara Barosu Başkanı Av. Sema Aksoy eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset