Faruk Özak görevini Kılıç'a devretti

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na atanan Samsun Milletvekili Suat Kılıç, görevi Faruk Nafız Özak’tan devraldı…,Başbakanlık binasında yapılan devir teslim töreni renkli görüntülere sahne oldu. Çiçeği burnunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı alnından öperek

Faruk Özak görevini Kılıç'a devretti

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na atanan Samsun Milletvekili Suat Kılıç, görevi Faruk Nafız Özak’tan devraldı…,
Başbakanlık binasında yapılan devir teslim töreni renkli görüntülere sahne oldu. Çiçeği burnunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı alnından öperek kutlayan eski Devlet Bakanı  Faruk Nafız Özak, “Suat Kılıç ile Türk sporu çok daha ileriye gidecektir” dedi…
 
“BAYRAĞI ONURLA TAŞIYACAĞIM”
“61. Hükümet’in Türk milletine hayırlı olmasını niyaz ediyorum” diyerek sözlerine başlayan Suat Kılıç, milletin kendilerinden hizmet beklediğini söyledi.

“Millete hizmet etmek şereftir” diyen Kılıç, “Biz siyaset yoluyla ülkeye hizmet etmeyi kendimize vazife edindik. Bu işi şerefli bir iştir. Benden önce görev yapan ve benim ağabeyim pozisyonunda olan Faruk Nafız Özak’a yaptıkları başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Faruk bey benim için bakan değil Faruk ağabey olarak kalacaktır” diye konuştu.
 
Faruk Nafız Özak’ın engin birikimlerinden her zaman yararlanacağını ifade eden çiçeği burnundaki Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “kendisinin tecrübelerinden her zaman yararlanacağım. Bu bir nöbet değişimidir. Faruk bey spor ve siyasete hizmet etmeye devam edecek. Kendilerinin görev yaptığı dönemde gerek organizasyonlar gerek Türkiye’nin dört bir yanında başlatılan tesis seferberliği benim dönemimde de aynen devam edecektir. Bu konuda da her zaman başvuracağım insan Faruk abi olacaktır” şeklinde konuştu.
 
GENÇLİĞİMİZ ZENGİNLİĞİMİZ
Türkiye’nin 40 milyonunun 30 yaş altında olduğunu ve bu genç nüfusun ülke için büyük avantaj olduğunu dile getiren Bakan Kılıç, “Biz yapacağımız icraatla ne sporu gençliğin gölgesinde bırakacağız, ne de gençliği sporun gerisine atacağız. Her ikisine de atbaşı bir şekilde hizmet edeceğiz. Türk sporu ve gençliği daha ileriye götürmek için canla başla çalışacağız. Sporun altyapısını yeniden dizayn ederek, hak ettiği yere getireceğiz” dedi.
 
“BAŞBAKAN’IN VAATLERİ İCRAATA DÖNÜŞECEK”
Başbakan’ın kendisini Gençlik ve Spor Bakanı yaparak onurlandırdığını ve bu onura layık olmak için büyük gayret göstereceğini ifade eden Bakan Suat Kılıç, “Sayın başbakanımızın seçim meydanlarında vaat ettiği tüm tesisler en kısa sürede yapılarak gençliğin ve sporun hizmetine sunulacak. Ayrıca benim seçim bölgem olan Samsun’da da yeni stadın bir an önce yapılması için ayrıca bir özen göstereceğim” dedi.
 
“75 MİLYONA HİZMET”
Türkiye’yi bir bütün olarak ele aldıkları ve almaya devam edeceklerini belirten Suat Kılıç, “Kuzeyden güneye, doğudan batıya 75 milyonluk Türkiye’de 40 milyon gence spor ve gençlik konusunda en güzel hizmeti vermek için geceli gündüzlü çalışacağız. Tek millet, tek bayrak, tek devlet ülküsüyle ve ibadet aşkıyla ülkeye hizmet ederek bu onurlu görevi yapmaya çalışacağım” ifadelerini kullandı.
 
HERKES İÇİN ADALET
Konuşmasının ardından gazetecilerin gündem ile ilgili sorularını cevap veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, son şike olaylarıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:
 
“Konu yargıdadır. Yargıda olan bir konuda siyasetçi yeni geldiğinde susmasını bilmelidir. Bizim Türk yargısına olan güvenimiz tamdır. Ve tüm taraflarında aynı anlayış içinde olmasını istiyoruz. Abartılı yorumlardan herkes kaçınmalıdır. B.en hukuk adamıyım. Bağımsız yargı gerekeni yapacaktır. Türk futbol camiası yargıya güvenmelidir. Adalete güvenmekten başka yolumuz yok. Hukuk mutlaka hukuk.”
 
“HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR”
Devir teslim töreninde ilk konuşmayı yapan Devlet Eski Bakanı Faruk Nafız Özak ise sözlerine, millete teşekkür ederek başladı.

“Millete teşekkür ediyorum çünkü bizleri yeniden vekil seçtiği için. Ak Parti Hükümetini yeniden işbaşına getirdiği için, demokrasi ve istikrardan yana tercin yaptığı için. Başbakanımıza da çok teşekkür ediyorum. Bizlere bu onurlu görevi verdiği için” dedi.
 
Siyasetin bir bayrak yarışı olduğunu ve Suat Kılıç ile Gençlik ve Spor’un yeni bir ivme kazanacağına tüm kalbiyle inandığını belirten Özak, “Türkiye’de Gençlik ve Spor denilince ne yazık ki akla hemen spor geliyor. Gençlik sporun biraz gölgesinde kalıyor. Ama yeni yapılanmayla bunun ortadan kalkacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
“SPOR GELİŞMİŞLİĞİN GÖSTERFESİ”
 Türkiye’nin ya spor ya eğitim ikileminden mutlaka kurtulması gerektiğinin altını çizen Faruk Nafız Özak, bunun için bazı kanuni düzenlemelerin bu dönemde hayata geçirileceğinden emin olduğunu söyledi.
 
Sporun bir gelişmişlik göstergesi olduğunu ifade eden Özak, “Türkiye, bugün dünyan en büyük spor organizasyonlarını alıyor. Artık dünya şunu diyor. Türkiye yaparsa en iyisini yapar. Ülke olarak çok büyük spor organizasyonlarını aldık ve almaya devam edeceğiz. Yeni bakanımızla bu daha da hareketlenecek. Türkiye, basketbolda son 15 yılda hem erkekler hem bayanlar dünya şampiyonasını düzenleyen dünyadaki tek ülke. Bu bizim için bir onundur” diye konuştu.
 
“SUAT BEY BU İŞİN ERBABI”
Gençlik ve Spor bakanlığı’na atanan Suat Kılıç’ın genç, dinamik ve iş başarıyla yapan bir insan olması sebebiyle Türk sporu ve gençliğinin bugünkü konumundan daha ileriye gideceğini inandığını belirten Faruk Nafız Özak, “Bakanlar Kurulu içinde en genç bakan olması sebebiyle de bundan sonra daha dinamik bir icraata şahit olacağız. Biz kendisinin emrindeyiz. Türk sporu ve gençliği için her zaman yardıma hazırız. Birlikte güzel işler yapacağız. Allah yardımcısı olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Özak, görev yaptığı sürede kendisiyle birlikte olan tüm ekip arkadaşlarına ve medya mensuplarına da teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset