Eski bakanlar kürsüde neler söyledi?

TBMM Genel Kurulu bugün eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler ile ilgili soruşturma önergelerinin görüşülmesi gündemiyle toplandı.  17 Aralık operasyonu sonrasında bakanlıktan istifa eden Zafer Çağlayan TBMM’de fez

Eski bakanlar kürsüde neler söyledi?
TBMM Genel Kurulu bugün eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler ile ilgili soruşturma önergelerinin görüşülmesi gündemiyle toplandı. 
 
17 Aralık operasyonu sonrasında bakanlıktan istifa eden Zafer Çağlayan TBMM’de fezlekeler ile ilgili görüşmeler kapsamında konuşmak üzere TBMM Genel Kurul’unda kürsüye çıktı. Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan hakkındaki iddiaları yanıtlarken, "Sanayi Başkanı, bakan, istifa ettikten sonra milletvekili döneminde, kendim de çalışma arkadaşlarım da bu ülkede çivi çakan, taş üstüne taş koyan, Türkiye'nin ihracatına katkısı olan ve olacak tüm işadamlarının emrine kendimi amade ettim, etmeye de devam edeceğim. Bu suçu 20 yıldır işlediğimi itiraf ediyor ve bu suçu kabul ediyorum" dedi. Zafer Çağlayan'ın ardından kürsüye Egemen Bağış çıktı. Bağış, "Bize bu kumpası kuranlara karşı mücadelemizi milletimizle sürdüreceğiz. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak" dedi. 
 
Erdoğan Bayraktar konuşmama kararı aldı. Muammer Güler, kürsüde iddiaları yanıtlıyor.
 
Zafer Çağlayan, Konuşsunlar çok fazla aldırış etmiyorum. Dakikalardır konuşuyorlar" dedi. Diğer milletvekillerinin sık eleştirilerde bulunması üzerine Çağlayan konuşmasını devam ettiremedi. Bunun üzerine, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, görüşmeye, 10 dakika ara verdi. 
 
"ALLAH RIZASI İÇİN İÇİM KURUDU"
 
Milletvekillerinin eleştirilerine cevap veren Akşener, "Allah rızası için içim kurudu. Bir karar alınıp getirilseydi, onu uygulayabiliyorduk Ama bir soruşturma komisyonu kurulduktan sonra, meclise geldiğinde konuşma sınırsız. Şu anda benim böyle bir imkanım yok. Sayın Tanal, bana karşı bu konuşmanız hiç hoş değil. İzam ettiğiniz kişi benim. Farkında değilsiniz. Sayın Çağlayan maalesef böyle bir imkanım yok.  Tamam bir şey demiyorum. Tamamdır, 10 dakika konuşacak. Allah rızası için. Rica ediyorum 10 dakikası var konuşacak. Niye itiraz ediyorsunuz onu anlamadım" diye konuştu.
 
Aranın ardından kürsüye gelen Çağlayan şunları söyledi:
 
17 Aralık’tan itibaren sistematik bir itibarsızlaştırma çalışmasıyla karşı karşıya kaldık. Bunları kamuoyu ibretle izledi. Hala savcılık tarafından yürütülen soruşturmada gizlilik kararı olmasına rağmen hakkımdaki iddialara delilleriyle cevap vereceğim. Bunları konuşarak aslında suç işliyoruz.
Büyük bir iftira büyük bir yalanla karşı karşıyayız. Bahse konu saatin bedelinin tarafımca ödendiğini belirtmiştim. Diyorum ki bu saat tarafımca alınmıştır bedeli ratafımca ödenmiş ve mal beyanıma girmiştir.
 
Defalarca umre ziyareti yaptım. Söz konusu ziyareti ben bir acenta üzerinden yaptım ve tüm masrafları tarafımca ödendi. Bu bir itibarsızlaştırma operasyonudur.Umre konusunun gündeme gelmesi Türk milletinin dini duygularının istismar edilmesi çabasıdır.
 
1,5 TON ALTIN İDDİASI
 
Gana’dan geldiği iddia edilen uçaktaki 1,5 ton altınla ilgili şahsımla ilgili adli operasyonu engellediğim iddia edildi.Gana’dan gelen uçak gerekli belgeleri sunamadığı içi işlem yapılmıştır. Daha sonra belgeler tamamlanmış ve uçak Dubai’ye gitmiştir. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı kovuşturmaya yer olmadığına hükmetmiştir. 
 
Altın ithali gümrük vergisi ve KDV’ye tabi değildir. Ortada 1 lira vergi kaybı yoktur.
Reza Sarraf’ın İran’a yapılan ihracatlarda komisyon oranının düşürüldüğünü sağladığım iddia edildi.
Halkbank bir yandan kamu bankası bir yandan da 1980’den itibaren İran’da temsilciliği olduğu için devredeydi. Piyasa koşullarına göre komisyon oranlarının normal olduğu çok net bir şekilde ortaya konmuştur. Tamamen ulusal ve uluslararası şartlara uygundur.
 
EGEMEN BAĞIŞ'IN AÇIKLAMALARI 2.sayfada
 
 
Egemen Bağış iddiaları yanıtlarken şunları söyledi:
 
Tehditle şantajla bizi susturamayanlar 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle hakkımızda siyasi darağaçları kurmaya kalktı.Bu iddiaların gündeme gelmesinin ardından alnımızın ak başımızın dik olduğunu söyledik.Aradan geçen süreçte herkes konuştu biz sustuk. Artık susmayacağız yutkunmayacağız. Bize bu kumpası kuranlara karşı mücadelemizi milletimizle sürdüreceğiz. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacak.Bu kardeşiniz başörtüsü ile ilgili bir soruya ‘millet neyse vekili de o olmalı’ dediği için yargılandı.Ne garip bir çelişkidir ki dün bize irticacı damgasını yapıştırmak isteyenler bir kaset üzerinden bizim dini inancımızla sorgulamak istediler. 20 yıllık arkadaşımla yaptığım telefon görüşmeyi arşivden çıkarıp montajladılar ve benim imanımı sorgulamak istediler. O gün açıkladım bugün bir kez daha açıklıyorum o kayıt aleni bir montajdır.
 
 
MUAMMER GÜLER'İN AÇIKLAMALARI 3.sayfada
 
 
Muammer Güler şunları söyledi:
 
Bu soruşturma başlangıcından operasyon aşamasına gelinceye kadar hatta operasyon sırasında birçok hukuksuzuk, yetki aşımı, ilgili kanun hükümlerine açıkça aykırılık ve özellikle de usul hükümleriyle bağdaşmayan yanlışlıkları içermektedir.
 
Bu soruşturma maddi delillerden çok itibarsızlaştırmaya yönelik bir operasyondur.
Operasyondan önce bütün gizlilik kuralları çiğnenerek bazı basın kuruluşlarına servis yapılmıştır.
Soruşturmanın belli bir süre beklenerek yapılması da manidardır. Bakanların şüpheli olarak addedildikleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcısının haberi yoktur. EGM operasyon yönetmeliğine de burada uyulmamıştır. Oğlumun ve diğer şüphelilerin ifadesi dahi alınmadan mali şube müdürü görevden ayrılanlar soruşturmadan 1 gün sonra tam 308 sayfalık bir dosya hazırlanıyor ve imzalatılmak isteniyor. Bu operasyonu yapanlar kendilerini hakim ve hatta TBMM’nin yerine koyarak kesin bir biçimde suç nitelemesi yapmışlardır. TBMM soruşturma komisyonun yapabileceği işlemler adli kolluk kuvvetleri tarafından yapılmıştır. 17 Aralık’ta oğlumla yaptığım iddia edilen telefon görüşmesi maalesef konuşma yaptığım telefon ile arama sırasında orada bulunan avukatın konuşmaları yok. Ben hukuken elde edilmiş olmasına değil içeriğine bakarım demek hukuk katletmektir. Bu soruşturmada bir bakan şüpheli olarak addedilmiş e hakkında 8,5 ay soruşturma yapılmıştır. Bir bakan şüpheli olarak addedilemez. Benim veremeyeceğim hiçbir hesap yoktur.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler