Erdoğan'ı istememiştik!

Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Nihat Ergün katıldığı bir televizyon programında Köşk seçimleriyle ilgili olarak kritik bir açıklamada bulundu.Daha önceki seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemediklerini, o zam

Erdoğan'ı istememiştik!

Eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Nihat Ergün katıldığı bir televizyon programında Köşk seçimleriyle ilgili olarak kritik bir açıklamada bulundu.

Daha önceki seçimlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemediklerini, o zamanın şartlarının olgunlaşmadığını dile getiren eski Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Başbakan Erdoğan'ın şu an için Cumhurbaşkanı olmak istemesi halinde kimsenin "olma" demeyeceğini aktardı.

"ŞARTLAR OLGUNLAŞMAMIŞTI"

İşte Ergün'ün konuyla ilgili açıklaması:

"2007 yılında da Başbakanımız Cumhurbaşkanı adayı olabilirdi, olmadı. Biz de olmasını istemedik açıkçası. Neden? Çünkü, en üst şartlar olgunlaşmamıştı. İşlerimiz vardı, yoluna koymamız gerekiyordu. Türkiye'de karizmatik liderler siyasette önemli. Bir karizmatik liderin yapacakları henüz bitmemişti. Bitti mi şimdi derseniz, halen çok iş yapılabilir. Türkiye'nin ihtiyacı bitmez ama nihayetinde bugün kimse Başbakan'ımıza "sen Cumhurbaşkanı olma" diyemez."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler