Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

"ER YA DA GEÇ BU MİLLET KAZANACAK"Maalesef üç şehidimiz var. Öncelikle ailelerine rabbimden sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyorum. Terör konusundaki kararlılığımız son hafta atılan adımlarla görülmüştür, görülmeye devam edecektir. Bizim

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

"ER YA DA GEÇ BU MİLLET KAZANACAK"

Maalesef üç şehidimiz var. Öncelikle ailelerine rabbimden sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyorum. Terör konusundaki kararlılığımız son hafta atılan adımlarla görülmüştür, görülmeye devam edecektir. Bizim bir şehidimizin bedeli, 100 teröriste bin teröriste mukayese edilmez. Fakat bu mücadelenin bir bedeli olduğunu üzülerek görüyoruz. Ama er ya da geç bu millet kazanacaktır.

 "BİZİM SÖYLEYECEK DAHA ÇOK MISRAMIZ VAR"

Bugün plaket vereceğimiz üçüncü dönem il başkanlığı yapan arkadaşlarımı hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bizler üç dönem kuralını bir mola olarak, nefeslenme olarak görüyoruz. Dördüncü büyük kongremizdeki şiirde ifade ettiğim gibi bizim söyleyecek daha çok mısramız var. Bu süreçte bir dönem mola vermek durumunda olan arkadaşlarımız bu kutlu çatı altında farklı şekillerde katkıda bulunmaya devam edeceklerdir.

 "AVRUPA'NIN YARISINDA 18 YAŞ HEM SEÇME HEM SEÇİLME YAŞI"

18 yaş meselesi dedik ve buna önce destek verenlerin sonra vermediğini gördük. 18 yaş olayıyla ilgili ben kendi değerlerimiz açısından, sadece Avrupa’da neredeyse Avrupa’nın yarıya yakınında 18 yaş hem seçme hem seçilme yaşıdır. Bir diğer yarısında da 21 yaş seçilme yaşıdır. Bir diğerinde de 25 yaş seçilme yaşıdır. Cumhurbaşkanlığı seçilme yaşını bile buralara kadar indiren ülkeler var.

 "CEZALANDIRMAYA GELİNCE 18 YAŞA EVET DİYORSUN AMA..."

Cezalandırmaya gelince, rüşt olmaya gelince 18 yaşa evet diyorsun, ama seçilme noktasında hayır diyorsun. Tabi şu söylenebilir, 10 yıldır iktidardasınız niçin gündeme getirmediniz? Bir çok konuda olduğu gibi ülkede o hazırlık dönemi, o olgunlaştırma dönemi var ya, işte biz her attığımız adımı buna göre attık. Çünkü meyveyi hamken yiyemezsiniz, yerseniz tadına erişemezsiniz. Ama meyveyi de olgunluğu geçirdiğiniz zaman meyveyi kaybedersiniz.

Onu tam mevsiminde yemek durumundasınız ki tadına eresiniz. Bir çok konuları bu harita yol takvimi üzerinde siyasette gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. 444 kod numarası da bu şekilde olmuştur. Üniversitedeki kız öğrencilerimizin çilesinin sona ermesi bu süreçte olmuştur. Bize ilk adımı attığımızda yazılı görsel medya buralardan yüklenmeye çalışmıştır. Gündem vakti gelmiştir ve adımı atmışızdır.

 "GENÇLİĞİMİZE SESLENİYORUM"

18 yaş olayıyla ilgili CHP arkadaşlarımıza biz imza atmayız ama destekleriz demiştir. Ama ondan sonra da kaçmıştır. Ben buradan tüm gençliğimize sesleniyorum. Size inanmayan sizin siyaset yapabileceğinize inanmayan ne kadar zihniyet varsa sizleri onlara karşı ben tavır almaya davet ediyorum. Hele hele bir tarafına 18 yaşındaki genci alıp, ondan sonra bunlar mı Meclis’e gelecek, bakan olacak diyen zihniyeti de ben gençliğimizin idrakine havale ediyorum.

Bizde hala 18 yaşında vekil olur mu olmaz mı tartışması var. Bir tarafına 18 yaş alıyor diğer tarafına 18 yaşını alıyor. Bu gençliğe hakarettir.

AB Parlamentosu eski başkanı ile biraraya geldik.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz cuma günü mahalli sewçimlerin erkene alınması oylamasında arzu etmediğimiz sonuç çıktı.

 "İMZAMIZIN ARKASINDA DURMADIK"

MHP'li arkadaşlarımı suçlayacak değilim. Gerek Sayın Bahçeli'nin gerekse şahsımın ortaya koymuş irademiz mevcut. Altına imzalarımızı attık ve görünen o ki her iki siyasi parti de attıklara imzalara sahip çıkmamıştır. İmza farklıdır, gizli oylama maalesef farklı olmuştur. Eğer herkes attığı imzasına sahip çıkmış olsaydı netice böyle olmayacaktı.

 Eğer biz bir yere imza attıysak mezara kadar o imzanın arkasında durmalıyız.

 "REFERANDUM DÜŞÜNMÜYORUZ"

Sayın Cumhurbaşkanımızın kararından sonra oluşan yeni duruma yönelik istişarelerimizi tamamladık ve bugün itibarıyla ilgili arkadaşlarım gidip Anamuhalefet partisi ve MHP'yle gidip görüşmeleri yapacaklar ve bu görüşmeleri yaptıktan sonra Parlamento'da bunun adımları atılacaktır. Referandum konusunu düşünmüyoruz

Şimdi farklı tarihlerde mutabık olmamız halinde yeni çalışmalar ortaya koyarız.

Parlamentoya milletvekili olarak girmedim. belediye başkanlığı yaptım. Şu an da spekülasyon gidiyor. Büyükşehirlerle ilgili söylentiler bunlar ideolojik şeylerdir. Neymiş eğer mülki sınırlar büyükşehir sınırı olarak ilan edilirse o köylere hizmet gitmezmiş. Bu çok çürük bir anlayıştır. 

İstanbul ve Kocaeli mülki sınırlarıyla büyükşehir olmadan önce acaba köylerine il özel idareleri ne kadar hizmet götürüyordu. Biz yıllarca seçim kampanyalarına gittik asfalt masfalt göremedik. Ama şimdi gidin bakın her şey vardır

Şimdi çıkmış anamuhalefet partisi başkanı muhtarlıkları kaldıracağız diyor. Elinde diline dursun hangi muhtarlıkları kaldıracağız?

Elimde bu mühür olsun sultan ben  olayım. biz AK Parti olarak kuru kuruya oy toplamanın peşinde mi olacaüız bu milletin peşinde mi olacağız. Muğla büyükşehir olurken AK Parti birinci parti diye mi büyükşehir oluyor. Muğla belediyesi Fethiye'ye hizmet verebilir mi veremez.

Muğla bir merkez ilçe belediyesidir aslında onun Fethiye ile Bodrum ile alakası yok. Sadece merkeze hizmet eder. Ama şimdi büyükşehir olunca Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum'la da Fethiye ile de uğraşacak

Modernlik lafla olmuyor Ey Kılıçdaroğlu bunun için çarığı giyeceksin araziye çıkacaksın. biz Bağcılar'ın Güngören'in çamurlarında çizmeleri giydik, kampanya yaptık seçim kazandık ve bugünlere getirdik. o günden bugüne de bizim zihniyetimiz hep oralarda  kazandı.

Bakın şimdi Kadıköy'de Ataşehir inşa edildi. Ataşehir'i Ataşehir yapan kim AK Parti. Seçimi kazanan kim CHP.

Netice olarak her iki yolda milletimizin teveccühüne mazhar olmaktan uzaktır. CHP'nin tarihinde şu okullar olmasa Milli Eğitim'i ne güzel idare ederiz anlayışı vardır. CHP'de de şu seçimler olmassa milleti ne güzel idare ederiz anlayışı vardır.

Muhalaefet anlayışları bizim ak dediğimize kara demek anlayışından ibarettir. Şahsım ve arkadaşlarım hiçbir zaman biz onların düştükleri noktaya düşmeyeceğiz. Bizim aldığımız edep dersinde bu yok. biz edep yahu kapısındaj geçtik.

CHP'nin ülke yönetimi anlayışı şu millet olmasa memleketi ne güzel idare ederiz anlayışıdır. CHP'ye Adnan Menderes "Yeter söz milletindir" demiştir. Biz de "Yeter söz de karar da milletindir" diyoruz.

Kılıçdaroğlu'na diyorum ki kendi kafand akurduğun şekilde politikanı yürüt. parinin adını Cumhuriyet Hayal Partisi de koyabilirsin. Benim milletim senin hayallerine asla geçit vermez.

 ŞİZOFREN İMASI

Birileri heralde eline birşey sıkıştırmış. Gerçek dünyadan kopuk şekilde kafasında kurdukları hayale göre yaşayanlara ne denir biliyorsunuz. Ben teşhisi koydum da tedaviyi kendisine bırakıyorum.

 KILIÇDAROĞLU'NA DÜŞÜN DİYECEĞİM AMA...

 Kılıçdaroğlu'na düşün diyeceğim ama kendisini zorda bırakmak istemiyorum. Mühimmat ifadesinde takılmış. Araştırdım. İlkokul çocuklarının sözlüklerinde savaşta kullanılan her türlü gereç savaş aracıdır.

 Biz diyoruz ki askeri araç mühimmatı bilgisini aldık bu yüzden durdurduk dedik.

 MÜDÜR YARDIMCISI VE POLİSE TEŞEKKÜR

Okuluna bomba atmak isteyen teröristlerle göğüs göğüse çarpışan müdür yardımcımı kutluyorum

Yolu kesmek isteyen teröristleri gördüğü anda o teröristlerin üzerine giderek teröristlerden birini öldüren birini yaralayan ve onlarla çatışan polisimizi de huzurunuzda tebrik ediyorum kutluyorum.

Vatandaşlarımız tepkilerini terör örgütüne gösterdikleri müddetçe başarılı olamayacaklar. Buradan annelere babalara sesleniyorum. Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım. Onların en iyi eğitim almasını engellemeye çalışanlara geçit vermeyelim. Bölgenin geri kalmasına sebep olacak bu kısır döngüyü kıralım. Onların asla sizin için sizin çocuğunuzun gelişimi için gayretleri yok.

 Biz sizin yanınızdayız.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset