Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na bol sıfırlı karne

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, hem MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye hem de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.Bahçeli'yi milliyetçilik ve kendi iktidarı dönemiyle eleştiren Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu da tar

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na bol sıfırlı karne

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, hem MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye hem de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Bahçeli'yi milliyetçilik ve kendi iktidarı dönemiyle eleştiren Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu da tarih üzerinden eleştirdi.
 
İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından ilgili bölümler;
 
Somali'deki patlamada yaralanan 3 Kızılay personeli ambulans uçak ile Türkiye'ye getirildi ve biri hastaneden taburcu oldu. Patlamada hayatını kaybeden araç sürücüsü arkadaşımız için de Allah'tan rahmet diliyorum.
 
Geçtiğimiz hafta Somali ve Somaliland Cumhurbaşkanları ile görüştük. Somali giderek gelişiyor. Biliyorsunuz ki Somali ve Somaliland arasında bir gerginlik var. Biz bu gerginliğin bitmesi ve birleşme gerçekleşmesi için aracı olacağız. Bu noktada iki ülkenin de Cumhurbaşkanları ile geçtiğimiz hafta Ankara'da bir araya getirdik.
 
Geçtiğimiz hafta bir heyetle beraber Kırgızistan ve Moğolistan'ı ziyaret ettik.  TİKA eliyle Moğolistan'da birçok projeyi tamamladık.
 
“MYANMAR İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”
 
Myanmar’la ilgili olarak atılması gereken adımları atacak, insani konuda ne yapılması gerekiyorsa bunları yapacağız. Myanmar maalesef bu yardımlara da kapalı durumda. Burada BM’yi de devreye sokmak suretiyle adımları atacağız.
 
Bişkek’te görüşmelerimiz oldu. Türkiye ile Kırgızistan arasındaki toplantıyı da Bişkek’te bakanlarımızın katılımıyla gerçekleştirdik.
 
Orhun Abideleri’ne kültür bakanımız gittiler. Oradaki çalışmalarımız hakkında incelemelerde bulundular. Biz de ecdadımızdan önemli izler taşıyan Tonyukuk Abideleri’nin bulunduğu yere gittik. Ulaşım gerçekten zordu, bozkırda arazi araçlarıyla anıtlara ulaştık. Bizim için bu konularda zor yoktu ama ben milliyetçiyim diyenlerin iktidardayım dedikleri dönemde bir kere uğramadıkları yere biz geldiğimizden bu yana ulaştık, ulaşıyoruz ve bir taraftan da inşa ediyoruz.
 
"BAHÇELİ'YE İTHAF OLUNUR"
 
Biz sadece bu ülke sınırları içinde iş yapmıyoruz. Dünyadaki tüm miras varlıklarımıza sahip çıkıyoruz. AK Parti iktidarı sadece 780 bin kilometrekareye tıkanıp kalmadı. Çok milliyetçi olduğunu savunan Bahçeli'ye ithaf olunur. Ama işine gelmez. Sadece hakaretle geçiştirmeye çalışır. Bağırmakla, çağırmakla haklılık elde edilmiyor. 3.5 sene sen iktidar oldun bu ülkede. Ne yaptın? Bunu millete anlatmak zorundasın. Zatenn milletin sana ne verdiği ortada. Verdikleri oy oranı ortada.
 
"BAHÇELİ'NİN YAPTIKLARI MI MİLLİYETÇİLİK, BİZİM YAPTIKLARIMIZ MI?"
 
Milliyetçilik, slogan atmak, gençleri birbirine kırdıracak çağrılar yapmak değildir. Milliyetçilik, 'Milliyetçiyim' diyenlerin boşalttığı devlet kasasını doldurmaktır.
 
Milliyetçilik nutuk atmak değildir, milliyetçilik slogan atmak değildir, milliyetçilik devletin kasasını boşaltmak değildir, milliyetçilik dünyanın her yerine ulaşmak ve barış mesajları dağıtmaktır. Şu anda Merkez Bankamızın döviz rezervi 127 milyar dolara çıktı, işte asıl milliyetçilik budur.
 
Devlet Bahçeli çıkmış yine bugün atıp tutuyor. Sen gittin IMF'ye borçlandın, biz bu borçları temizledik. Ey MHP'ye gönül veren kardeşlerim; bu mu milliyetçilik, yoksa bizim mi yaptığımız milliyetçilik.
 
"MAZİ KALBİMDE BİR YARADIR"
 
Kılıçdaroğlu, bizim tarih bilmediğimizi iddia etti. Biz tarihi çok iyi biliriz. Biz tarihi Göktürk Anıtları'ndan, Tonyukuk Anıtları'na kadar, İstanbul'un Fethi'nden Çanakkale'ye kadar iyi biliriz. Biz Kılıçdaroğlu'nun bir türlü öğrenemediği Cumhuriyet tarihini ve CHP tarihini de çok ama çok iyi biliriz. Bu kürsüden defalarca Dersim hakkında Kılıçdaroğlu'na ders verdik. Ama, 'Mazi kalbimde bir yaradır' derler ya işte Kılıçdaroğlu'nun tarihinde de Dersim bir yaradır.
 
KILIÇDAROĞLU'NA KARNE
 
Kılıçdaroğlu'nun Dersim tarihi sıfır, CHP tarihi sıfır, demokrasi tarihi sıfır, İstanbul şehir tarihi sıfır, aday olduğu ilçeyi falan bilmez. Kağıthane’ye Kağıttepe diyecek kadar. Futbol tarihi; o da sıfır. Lefter’i orta sahadan alıp kaleye geçirecek kadar sıfır... İslam ve Türkiye tarihi yıldızlı sıfır.
 
Akil İnsanlar komisyonu çalışmalarına başladı. Verilen mesajların doğru olarak halka ulaştığını görüyoruz. Çözüm süreci Türkiye genelinde kararlı bir umut yolculuğuna dönüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset