Erdoğan'dan Hakan Fidan açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmî bir ziyaret gerçekleştiren Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader'le birlikte basın toplantısı düzenliyor.Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;- Şu ana kadar sadece Suriye'den 1 milyon 700 bin Irak'ta

Erdoğan'dan Hakan Fidan açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmî bir ziyaret gerçekleştiren Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader'le birlikte basın toplantısı düzenliyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

- Şu ana kadar sadece Suriye'den 1 milyon 700 bin Irak'tan da 300 bin kişi geldi. Toplamda 2 milyon mülteci geldi. Mülteciler sadece kamplarda değil şehirlere de dağıldılar. Biz ordan gelecek komşularımıza kapıları kapatmadık, kapatmayacağız. Bu gelen kardeşlerimizden nasıl istifade edebiliriz diye düşünüyoruz. Gelenlerin arasında doktor, mühendis gibi meslek sahibi insanlar da var. Sadece kuru barınma değil. Eğitim, sağlık gibi ihtayaçları da sürdürüyoruz. Bu mücadele bu şekilde devam ediyor.

'HAKAN FİDAN İSABETLİ KARAR VERDİ'

- Hakan Beyin bu görevden istifasıya ilgili kanatlerimi daha önce açıklamıştım. Ben inanıyorum ki şu anda verdiği karar isabetli karar olmuştur. Bu karardan sonra Başbakan'la da konuştuk. Hukuken incelemesini yaptırdık. Göreve geri dönmesinde hukuki bir engel olmadığı için Başbakan'ın atamasıyla görevine geri döndü.

BABACAN VE BAŞÇI KONUSU

- Biz bir metin açıkladık, faiz ve ekonomik gelişmeleri değerlendirme ve bundan sonraki sürece doğru görüşmemiz oldu. Bu konuda merkez bankası'nın yatırımları teşvik edeceği bir görüşememiz oldu. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve MB Başkanı Erdem Başçı'yla görüştük ve sonunu tatlıya bağladık.

EROL BÜYÜKBURÇ VEFATI

Bizim Pop müziğimizin değerli sanatçısı Erol Büyükburç'un evinde ölü bulunduğuna dair haberi aldık. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Güvenlik görevlilerimizde daha bir netice almadı. Adli Tıp incelemelerini yapacak ve sonucu açıklayacaktır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler