Erdoğan'dan flaş Suriye açıklaması

 Erdoğan Suriye'nin kırmızı çizgiyi geçtiğini ve ilk kez kimyasal madde kullandığını söyledi. Erdoğan, ABD'nin karadan olası Suriye müdahalesine ise Türkiye'nin destek vereceğini açıkladı. Erdoğan NBC News Televizyonu'na konuştu. Erdoğan'a sorulan sorular

Erdoğan'dan flaş Suriye açıklaması

 

Erdoğan Suriye'nin kırmızı çizgiyi geçtiğini ve ilk kez kimyasal madde kullandığını söyledi. Erdoğan, ABD'nin karadan olası Suriye müdahalesine ise Türkiye'nin destek vereceğini açıkladı.
 
Erdoğan NBC News Televizyonu'na konuştu. Erdoğan'a sorulan soruların başında uluslararası gündemi meşgul eden Suriye ve kimyasal silah iddiası vardı. Erdoğan ilk kez Esad rejimini suçladı ve "Bu rejimin kimyasal silah ve füzeler kullandığı açıktır" dedi.
 
Erdoğan kimyasal silah iddiasına kanıt olarak ise Türkiye'ye getirilen yaralıları ve füze kalıntılarını gösterdi.
 
"Kimyasal silahla yaralanmış Türkiye'deki hastanelere getirilen hastalar var."
 
EN BAŞINDAN BERİ... EVET!
 
Erdoğan ABD askerlerinin Suriye'ye gönderilmesini destekleyip desteklemeyecekleri yönündeki soruya da “En başından beri... biz ‘evet’ derdik” yanıtını verdi.
 
WASHINGTON'DA OBAMA'YLA BU KONUYU GÖRÜŞECEK
 
“Biz ABD’nin daha fazla sorumluluk almasını ve daha ileri adımlar atmasını istiyoruz” diyen Erdoğan, atılacak adımları Obama’yla görüşeceklerini belirtti.
 
Türk istihbaratının elinde en az 200 füzenin kimyasal saldırılarda kullanıldığına dair bilgiler olduğunu da ifade eden Başbakan, Türkiye’ye getirilen yaralı Suriyelilerde de kimyasal silah izleri olduğunu vurguladı.
 
Ancak Erdoğan söz konusu silahları isyancıların kullanmış olma ihtimalini reddetti: “Şu an buna inanmam imkansız. Birincisi bunu nasıl alacaklar? Bunu onlara kim verecek? Ancak bu silahlar varsa biz buna karşıyız. Silahlar kimin elinde olursa olsun karşıyız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset