Erdoğan'dan dersanelere kötü haber

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershanelerin önümüzdeki yıl kaldırılacağı sözünü bir kez daha tekrarladı.“Kusura bakmasınlar! birileri daha fazla para kazansın diye vatandaşımızın sömürülmesine göz yumamayız.” diyen Erdoğan, dershane sahiplerine öneride b

Erdoğan'dan dersanelere kötü haber

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershanelerin önümüzdeki yıl kaldırılacağı sözünü bir kez daha tekrarladı.

“Kusura bakmasınlar! birileri daha fazla para kazansın diye vatandaşımızın sömürülmesine göz yumamayız.” diyen Erdoğan, dershane sahiplerine öneride bulundu:

 HİZMET ALIMI YAPALIM

 "Türkiye buna uyacak kimse gücenmesin. Hizmet alımı yapalım. Sen bizi yatırımdan kurtarırsın biz de sana öğrenci göndeririz. Nedir maliyetiti biz sana fazlayısya göndeririz. Devlet milet el ele başarıyı yakalarız. İnsanımızın yokluğa mahkum olmasını engellemiş oluruz. Bir sonraki eğitim yılında bunu inşallah başaracağız."

 

Bağcılar’da bulunan Medipol Mega Hastaneler Kompleksi hizmete açıldı. Açılışı da Başbakan Erdoğan yaptı.

 KİMSE KUSURA BAKMASIN!

 Törende konuşma yapan Başbakan Erdoğan, dershanelerin kapatılması fikrini yineledi. Söz konusu çalışmanın önümüzdeki eğitim yılına yetişeceğini söyleyen Erdoğan, “Kusura bakmasınlar! birileri daha fazla para kazansın diye vatandaşımızın sömürülmesine göz yumamayız.

Anadolu’da bana ‘madem dershaneye çocuğu göndereceğim bu okullar niye var? Bileziği satmak zorunda kaldım, davarı satmak zorunda kaldım’ diyor. Biz yatırım söz konusu olduğunda devlet özel ayrımı yapmıyoruz. Yeter ki bu ülkeye faydalı olacak işler yapılsın. Bu yöndeki her çabanın sonuna kadar arkasındayız.” ifadelerini kullandı.

 İSTANBULLUYA 2 HASTANE MÜJDESİ

 İstanbul’a iki yeni şehir hastanesi kurulacağını hatırlatan Erdoğan, “Hastanelerden birini Olimpiyat Stadı’nın olduğu yere diğerini ise Samandıra’daki TSK’ya ait havaalanının olduğu bölgeye kuracağız. Şehir hastaneleri ile işe başlıyoruz. Dev şehir hastaneleri bir milyon metrekarelik alanlar üzerine yapılacak. Modern bir şekilde ileri teknoloji ile bu hastanelerimizde yatak sayımızı 43 bin adet artırmış olacağız.” diye konuştu.

 YAPAMAZ DEDİLER YAPTIK

 Devletin halkının çilesine mutlaka ortak olması gerektiğini dile getiren Erdoğan, “Dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşına sahip çıkan ülkede yaşıyoruz. Halkının derdi ile dertlenmeyi dert edinen bir iktidar var. 2002 yılı sonunda hükümete geldiğimizde öncelikli hizmet alanlarımızı eğitim, sağlık, emniyet, adalet olarak belirledik. Kamu hastanelerini aynı çatı altında birleştireceğimizi söylemiştik.

Ne dediler? Yapamazsınız. Yaptık. Milletim istediği hastanede gidip istediği hizmeti alabiliyor. Şu anda sıkıysa benim vatandaşım bir hastaneye gitsin kapıdan geri çevrilsin! çevrilemez.” ifadelerini kullandı.

 

Hastanelerin donanım açısından önceki yıllara göre daha fazla geliştirildiğini aktaran Başbakan Erdoğan, “Aile hekimliğini kurduk. Her vatandaşımızın doğduğu andan itibaren kendisinden sorumlu bir doktoru olmasını sağladık. Hastane önlerindeki insanlarımızın çilesi sona erdi. Sağlıkta köklü bir dönüşüm gerçekleştirdik. Yaşam memnuniyeti araştırmasında sağlıktan memnuniyet oranı önceki yıllara göre yükseldi.” diye konuştu.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler