Erdoğan: Yeni hedefim seçilme yaşı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Başbakanlık yeni binada Türkiye’nin farklı illerinden gelen bir kısmı milli sporcu gençleri kabul etti. Erdoğan, burada kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, ilk olara

Erdoğan: Yeni hedefim seçilme yaşı...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Başbakanlık yeni binada Türkiye’nin farklı illerinden gelen bir kısmı milli sporcu gençleri kabul etti. Erdoğan, burada kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, ilk olarak seçme ve seçilme yaşını 18’e indirme yönündeki çalışmalarından bahsetti:
 
"ŞİMDİ HEDEFİMİZ SEÇME VE SEÇİLME YAŞININ 18 OLMASI"
 
"Bu ülkeye öyle siyasiler gelmiştir ki 'Taksim’e dört ayaklı koysam seçtiririm’ demişti. Maalesef bu ülke bunları gördü. Ama biz Parlamento'ya gidecek olanlara öyle bakmadık. Biz ecdadımızdan aldığımız miras anlayışı ile baktık. Yani bir devri kapatıp bir devri açan Fatih’in nesli neyse öyle baktık. Bunlar Batılıyız derler ama Batıdaki sistemleri dahi incelemezler. Şimdi hedefimiz seçme ve seçilme yaşının 18 olmasıdır. Madem seçme 18’dir, seçilme yaşı niye 18 yıl olmasın. Almanya’da, Hollanda’da oluyor niye Türkiye’de olmasın. Şimdi bunun çalışmalarını yaptırıyorum. Ben kısa zamanda belki bu yasma yılında olmasa dahi önümüzdeki yasama yılında grubumuz olarak seçme ve seçilme yaşını 18 olarak çıkarma azmindeyiz."
 
"BU GENÇLİĞE HAKARETTİR"
 
"Hani birileri Parlamento'da basın toplantısı yapıyor. Bir tarafına bir genç, diğer tarafına başka genç. Parlamento'yu çoluk çocukla mı dolduracağız diyor. Bu gençliğe hakarettir. Saygısızlıktır. Ve sevgili gençler asla bunu hak etmiyorsunuz. Seçme yaşının 18 olduğu Türkiye’de seçilme yaşının 18 olmasından daha isabetli bir şey olamaz. Kaldı ki seçilme yaşının 18 olması demek Parlamento'nun 18 yaşındaki gençlerle dolması anlamına gelmez ki. Şu anda Parlamento 25-30 yaş grubu arasında arkadaşlarımız olduğu gibi 75 - 80 yaşında olan arkadaşlarımız da var. Onların Parlamento'da görev yapmasına hoşgörü ile bakanlar lütfen 18 yaşında Parlamento'ya girebilecek olan gençlerin de Parlamento'da yer almasına anlayış ile bakmasını gerektirir." 
 
"ELİNDE MOLOTOFLA DOLAŞANLARI KASTETMİYORUM"
 
"Bu büyük düşünmeyi getirir. Ben de gençlerimizin büyük düşündüğüne inanıyorum. Ellerinde molotofla dolaşanları kastetmiyorum. Evlerinde bilgisayarı ile kitabıyla düşünen gençlerimizi kastediyorum. Onlar bunu başaracaklardır. Seçme seçilme yaşını düşürerek siyasetin bürokrasinin kapılarını gençlere daha fazla açarak genlerin eğitimlerini yetişmelerine en büyük yatırımı yaparak bu vefa borcunu ödemeye çalışıyoruz. Makamlarda yaşlanana siyasetçi profilinden kurtulmalıyız. Arkadan gelen gençlere yer açan bir kültüre kavuşmak için örnek olmamız lazım. Şu anda bu Batı’da var. Gençliğimize güveniyor inanıyoruz.”
 
DOWN SENDROMLU GENCİN İSTEĞİNE ESPRİLİ YANIT
 
Konuşmasının ardından Erdoğan, gençlere hediye takdim etti. Bu sırada Down sendromlu Egehan Sınav isimli bir genç, Erdoğan'dan "Beni Obama ile görüştürür müsünüz?" ricasında bulundu. Erdoğan, "Ooo çok pahalı" diye cevap verdi. Erdoğan ardından merdivenlerde çocuklarla fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler