Erdoğan Trabzonlu Muhammet'i örnek verdi

Türkçülüğe, Kürtçülüğe karşıyızBaşbakan Tayyip Erdoğan dün Karadenizli milletvekilleri ve teşkilat yöneticileriyle nüfus artış hızının düşmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği toplantıda, “İdrisçiğim Ordu’nun nüfusunu arttırmak için çok çalıştı. On

Erdoğan Trabzonlu Muhammet'i örnek verdi

Türkçülüğe, Kürtçülüğe karşıyız

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Karadenizli milletvekilleri ve teşkilat yöneticileriyle nüfus artış hızının düşmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği toplantıda, “İdrisçiğim Ordu’nun nüfusunu arttırmak için çok çalıştı. Onda 6 çocuk var. Sizde ne var?” dedi.

Hükümet olarak terörü bitirmekte kararlı olduklarını, süreci olumlu bir şekilde götürmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Erdoğan, “Biz birlik ve beraberlik içinde bu işi götürmeye çalışırken, birileri de aramıza nifak tohumları sokmaya çalışabilir. Bu provokasyonlara karşı hepimiz dikkatli olmalıyız. Bu sabotajlara izin vermeyin” diye konuştu.

“Bizde Türkçülük de Kürtçülük de olmaz, ikisine de karşıyız. Etnik ayrımlara da milliyetçiliğe de karşıyız, prim vermeyiz. Bizler aynı Allah’ın yarattığı kardeşleriz” diyen Erdoğan, birliği daha da geliştirip pekiştirmek için Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgeleri arasında “kardeş il” uygulaması önerdi.

TRABZONLU MİNİK MUHAMMETİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Basına kapalı toplantıda Erdoğan, PKK’ya silah bıraktırmaya yönelik İmralı ile görüşme sürecini ise bisiklet almak için biriktirdiği harçlığını Van’lı depremzedelere gönderen Trabzon’da yetimhanede kalan küçük Muhammet Demirci’yi örnek verip, “İşte gerçek Türkiye budur. Bu bizim birliğimizin ne kadar sağlam olduğunun örneğidir, kardeşlik bizim genlerimizde var” diyerek anlattı.  

Trabzonlu Muhammet Haber61'e konuştu işte o röportaj

İdrisçiğimde 6 çocuk var sizde ne var

Nüfus artış hızının düşmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği toplantıda, “En az 3 çocuk” önerisini yineleyen Başbakan Erdoğan, buna “İdrisçiğim” diye hitap ettiği İdris Naim Şahin’i örnek gösterdi. Erdoğan, “İdrisçiğim Ordu’nun nüfusunu arttırmak için çok çalıştı. Onda 6 çocuk var. Sizde ne var?” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset