Erdoğan, son talimatları verdi

Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün akşam milletvekillerini AK Parti genel merkezinde toplayıp yeni genel başkan ve başbakanın kim olması gerektiği konusunda görüşlerini aldı. Nasıl bir cumhurbaşkanı olacağını tüm detaylarıyla an

Erdoğan, son talimatları verdi

Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gün akşam milletvekillerini AK Parti genel merkezinde toplayıp yeni genel başkan ve başbakanın kim olması gerektiği konusunda görüşlerini aldı. Nasıl bir cumhurbaşkanı olacağını tüm detaylarıyla anlatan Erdoğan, yaptığı konuşmada çarpıcı mesajlar verdi: 
YENİ TÜRKİYE YENİ TEAMÜL: Anayasada sayılan cumhurbaşkanının tüm yetkilerini istisnasız kullanacağım. Bugüne kadar bu yetkiler belki tam olarak kullanılmadı. Bu nedenle benim de kullanmayacağım anlamına gelmez. "Teamüller böyle" diyorlar. Ne teamülü kardeşim. İlk kez cumhurbaşkanını halk seçti, yeni bir teamül oldu. Bu nedenle yeni Türkiye yolunda yeni teamülleri de biz oluşturacağız. Bu teamüllerle yola devam edeceğiz. 2023 hedefimize de bu şekilde varacağız. 
GÖNÜL DÜNYAMLA BURADAYIM: 28 Ağustos'tan itibaren artık burada olmayacağım ama gönül dünyam ve ruhum hep burada olacak. Sizi Çankaya'dan izlemeye devam edeceğim. 
 ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ: 2015 seçimlerinden AK Parti'nin Anayasa'yı değiştirecek bir güçle çıkması çok önemli, mutlaka yapmalıyız. Seçilme yaşının 18'e düşürülmesi için gayret göstermeliyiz. Bu AK Parti siyaseti açısından, Türkiye için çok önemli. 
CHP VE MHP'YE BENZEMEYİZ: Birlik ve beraberliğinden taviz vermemeliyiz. Çünkü bu hareket küllerinden doğmuş bir hareket. Yeni Türkiye'nin umudu. Biz ne CHP'ye ne MHP'ye benzeriz. Aramıza nifak tohumu ve fesat girmeden yola devam edeceğiz. 
BAKANA 'BASKI' TALİMATI: Bakıyorsunuz, Selahattin Demirtaş'ın memleketi Elazığ'da bize yüzde 70'in üzerinde çıkıyor, Hakkâri ve Tunceli'de ise yüzde 15'ler civarında. Böyle bir şey olur mu? Biz oraların yabancısı değiliz. Hakkâri'nin mayasında biz varız. Bizim daha önce Hakkari'den iki milletvekilimiz vardı. Ama PKK tehditleri nedeniyle millet korkudan bize oy veremiyor. İçişleri Bakanımıza da talimat verdim. Araştırılacak, bakılacak. Biz çözüm sürecini PKK tehdit etsin diye yürütmüyoruz, millet rahat etsin diye başlattık. 

'Tercihiniz tercihimizdir'
Erdoğan, konuşmasında 27 Ağustos'ta sadece genel başkan seçiminin yapılacağını hatırlatarak, "Ancak MYK'da bir değişiklik olup olmayacağına yeni seçilecek genel başkan karar verecektir" dedi. Erdoğan'ın, MKYK, MYK, il başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantılarında kapalı zarflar için ağırlıklı olarak Ahmet Davutoğlu'nun isminin yazıldığı bildirildi. Bazı milletvekillerinin kendi ismini ve "Sizin tercihiniz bizim de tercihimizdir" yazdığı bildirildi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını evinin bulunduğu Ankara Subayevleri Mahallesindeki Aksa Camisi'nde kıldı. Erdoğan, namaz çıkışında cemaat ile kendisine sevgi gösterisinde bulunan mahallelilerle selamlaştı.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, geçiş döneminde partisi içinde oluşabilecek çatlaklara karşı partisi içindeki tüm tartışmalara el koydu. Tüm kademelere bir araya geldiği MKYK'de ve milletvekilleriyle buluşmasında aynı mesajı veren Erdoğan'ın sözleri yakın çevresi tarafından "Geçiş dönemi manifestosu" olarak nitelendirildi. İşte Erdoğan'ın manifestosu: 

KONUŞMAYIN: Ne basına ne kendi aranızda partinin durumu ve geleceğini konuşmayın. Partimizin zaferini, ilkelerini konuşun. (Erdoğan konuşmak için partinin istişare kurullarını işaret ederken, medya üzerinden mesaj vermeyi sert şekilde eleştirdi. Erdoğan özellikle "genel başkan ve başbakan aynı kişi olacak" ile "2015'e aynı genel başkanla gidilir" sözünün medyada tartışmaya açılmasına tepki gösterdi.) 
KULİSLERE TAKILMAYIN: Kimsenin birileri için yaptığı kulislere aldanmayın. Çevrenizde böyle şeyler olmasına müsaade etmeyin. (Erdoğan bazı girişimlere de "Şeytana uymayın" diyerek mesaj gönderdi.) 
ZARAR VERMEYİN: Bu partiyi geleceğe taşıyacak olan aranızdaki sevgi ve kardeşlik. Bunu bozmayın. Davanıza sahip çıkın, kişiler değil dava için çalışın. (Erdoğan, partinin geleceğini kimsenin şahsi çıkarları için riske atamayacağını, herkesin dava şuuru ile sorumluluk alması gerektiğini kaydetti.) 
LİDER BENİM: "Bu davanın lidere ihtiyacı yok. Çok mücadele verdik, hareketi buralara beraber getirdik. Bu davanın lideri benim, nerede olursam olayım hareketin başındayım. (Partideki lider tartışmalarına el koyan Erdoğan, kolektif başarıyı vurgularken, hareketin liderinin taban aksini söylemedikçe kendisi olduğunu belirtti.) 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler