Erdoğan salonu terketti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösterip salonu terk etti.Başbakan Erdoğan, Danıştay’ın 146. Yıldönümü törenleri sırasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasının uzamasına kızdı.Fey

Erdoğan salonu terketti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösterip salonu terk etti.

Başbakan Erdoğan, Danıştay’ın 146. Yıldönümü törenleri sırasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasının uzamasına kızdı.

Feyzioğlu'nun konuşmasını ''Yanlış konuşuyorsun'' diyerek oturduğu yerden bölen Başbakan Erdoğan'a Barolar Birliği Başkanı da ''Neyi yanlış konuşuyorum sayın Başbakan'ım?'' diye sordu. Bunun üzerine Başbakan da ''Böyle bir edepsizlik olmaz ki'' dedi.

Bunun üzerine Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı” yanıtını verdi.

Çok sinirlenen Erdoğan, oturduğu yerden ayağa kalkarak “Böyle bir yasal hakkın yok. ama maalesef biz tüzükle böyle bir şeye söz veriyoruz. Siyasi konuşma yapıyorsun, 25 dakika Sayın Başkan konuştu. 1 saattir sen konuşuyorsun'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Gül'ün sakinleştirmeye çalıştığı görüldü

Bu tartışmanın ardından çok sinirlenen Erdoğan, konferans salonunu terk etti.

GÜL GİDENE KADAR İZİN VERİLMEDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arabasına binene kadar Danıştay mensuplarının dahi törenden ayrılmasına Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından izin verilmedi.

Rahatsızlanan bir Danıştay üyesine bile izin verilmemesi tepkilerin sertleşmesine neden oldu.

DANIŞTAY BAŞKANI'NDAN YANIT YOK

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, karşıladığı gibi Gül ve Erdoğan’ı otomobillerine kadar uğurladı. Güngör, gazetecilerin sorularına ise gülümsedi ama yanıt vermedi.

Danıştay’ın 3. kadın başkanı olan Zerrin Güngör’ün konuşmasında yargı bağımsızlığına vurgu yaparken ''Yargı mensuplarının da yetkilerini özenli kullanmaları gerekiyor'' demesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset