Erdoğan mesajı verdi!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'ndeki veda resepsiyonuna katılan 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.Erdoğan, AK Parti'de olağaüstü kongre kararına ilişkin "Parti yönetimi değil sadece genel başkan değişece

Erdoğan mesajı verdi!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'ndeki veda resepsiyonuna katılan 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, AK Parti'de olağaüstü kongre kararına ilişkin "Parti yönetimi değil sadece genel başkan değişecek. Kabine revizyonu için sabırlı olun" dedi.

Abdullah Gül'ün "Cumhurbaşkanlığım bittiğinde şüphesiz ki partime döneceğim" açıklaması sorulan Erdoğan "Gül'ün partiye dönmesinde bir mani yok" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

AK PARTİ'DE KONGRE KARARI

Allah nasip ederse ayın 27'sinde olağanüstü kongremizi yapacağız ve kongre ile birlikte bundan sonraki normal kongreye, büyük kongreye kadar partimizin yönetim değişikliği olmuyor. Sadece genel başkan. Zaten tek maddelik bir gündemle toplanacak. O da genel başkan seçimidir.

"TAŞLAR YERİNE OTURACAK, SİYASET BOŞLUK KALDIRMAZ"

Siyasette biliyorsunuz, boşluk asla kabul etmez. İlk iş bu doğabilecek boşlukları ortadan kaldırmaktır. Atılacak adım zaten sadece buna yöneliktir. Bir de tabii partinin başında ayrı bir kişi, başbakanlıkta ayrı bir kişi bu, yanlış bir olaydır. Yanlış bir süreçtir. Onun için biraz da gelecek noktasında inanıyorum ki gelecek noktasında partide de taşlar yerine çok daha iyi oturacaktır.

Genel Başkan ayrı, Başbakan ayrı olmaz. Kabine revizyonu için sabırlı olun.

ABDULLAH GÜL'ÜN SİYASETE DÖNME KARARI

Abdullah Bey'in, partisine, partimize artık, bundan sonra, dönmesinden daha doğal, daha tabii hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır. Tartışmayı farklı noktaya çekmek isteyen, CHP ve MHP ile uğraşsın. Devir teslim töreninden sonra Gül'ün partiye dönmesinde bir engel yok ancak siyaset boşluk kaldırmaz.

OBAMA'DAN TEBRİK TELEFONU

Çok verimli bir görüşme oldu. Türkiye'yi daha ileri taşımak için tarihi bir fırsat yakalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset