Erdoğan Kobani olaylarının hedefini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çözüm sürecine yönelik son 2 yılda en büyük saldırı, Kobani bahanesiyle geçtiğimiz haftalarda sahnelendi” dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde düzenlenen konferansta kon

Erdoğan Kobani olaylarının hedefini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çözüm sürecine yönelik son 2 yılda en büyük saldırı, Kobani bahanesiyle geçtiğimiz haftalarda sahnelendi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde düzenlenen konferansta konuştu. IŞİD’in terör örgütü olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Çıkıyor şimdi birileri Türkiye IŞİD’e destek verdiğini söylüyor. Türkiye’nin asla IŞİD gibi bir terör örgütüne destek verme yanlışı olmamıştır. Biz terörün ne olduğunu gayet iyi biliriz. Bizim mücadelemiz IŞİD’le aynı şekilde devam edecek” dedi.

PYD’nin de terör örgütü olduğunu kaydeden Erdoğan, ABD’yi eleştirerek, “Dediler ki ‘biz PYD’ye silah yardımı yapacağız’. Ben de dedim ki ‘yanlış yaparsınız, çünkü PYD bir terör örgütüdür’. Bakın ne oldu gönderdikleri silahlar; IŞİD’in eline geçti. Batı’nın Ortadoğu’ya çifte standardı vicdanları yaralıyor. Bu sona ermediği sürece bu tahribat artacaktır” diye konuştu.

Birilerinin çözüm sürecine engel olmak istediğini kaydeden Erdoğan, “Çözüm sürecine yönelik son 2 yılda en büyük saldırı Kobani bahanesiyle geçtiğimiz haftalarda sergilendi” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin gösteri hakkı ve basın özgürlüğünde Batı standartlarının üstünde olduğunu da anlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler