Erdoğan "Gülen için kırmızı bülten çıkabilir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi’nde (CFR) yaptığı konuşmada, ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik operasyonlar nedeniyle Türkiye’ye yaptıkları destek çağrıları için, “G

Erdoğan "Gülen için kırmızı bülten çıkabilir"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi’nde (CFR) yaptığı konuşmada, ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik operasyonlar nedeniyle Türkiye’ye yaptıkları destek çağrıları için, “Görüşmeler sürüyor” dedi.
 
Erdoğan, konuşmasında sert eleştiriler yönelttiği Fethullah Gülen hakkında da kırmızı bülten çıkabileceğini söyledi.
 
ERDOĞAN, ÖZETLE ŞUNLARI SÖYLEDİ:   
 
Başkan Sayın Obama başta olmak üzere, ABD’li dostlarımıza bu meseleyi etraflıca izah ettik. Başkan Obama’ya, ‘Bizden istediğiniz teröristleri biz size nasıl teslim ediyorsak siz de bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu şahsı ya sınır dışı edin ya da bir suçu olmadığı iddiasında ise bize verin’ dedik. Umuyorum ki Türkiye ve Amerikan yönetimi, her iki ülke için tehdit teşkil eden bu örgütle mücadelede işbirliği yapacaklardır.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının kapalı bölümünde son NATO toplantısındaki ABD Başkanı Obama görüşmesinde Fethullah Gülen’in iadesini veya sınır dışı edilmesini istediğini söyledi. Obama’dan tam istediğini alamadığına yönelik mesaj verdiği öğrenilen Erdoğan’ın, “Bu bir süreç belki de ileride kırmızı bülten çıkacak” dediği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler