Erdoğan: buna da karşıyım!

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz 77 milyonun iktidarı olduk. Bizde ayrım yok, ayrımcılık yok. 12 yıldır birçok şey yapmak istediler. 2007'de Cumhurbaşkanımız Gül'ü seçtirtmek istemediler. Ama biz söke söke hakkımızı aldık. Bütün

Erdoğan: buna da karşıyım!
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz 77 milyonun iktidarı olduk. Bizde ayrım yok, ayrımcılık yok. 12 yıldır birçok şey yapmak istediler. 2007'de Cumhurbaşkanımız Gül'ü seçtirtmek istemediler. Ama biz söke söke hakkımızı aldık. Bütün mesele inanmaktır." dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyası kampanyasını Samsun'da sürdüren Erdoğan, ziyaretlerine de devam ediyor. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Erdoğan'ı belediye girişinde Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz karşıladı.
 
Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık yarım saat süren ziyarette Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, bazı bakanlar ve bazı milletvekilleri de eşlik etti.
 
Erdoğan, belediye ziyareti çıkışında gençlerle fotoğraf çektirirken kendisine seslenen bir kişinin ağabeyi ile de telefonda görüştü.
 
Erdoğan, Samsun Canik Belediye Binası'nın açılış töreninde de bir konuşma yaptı.
 
"DEMOKRASİ CEVABI VERDİNİZ"
 
Kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa "Sizleri bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum" diyerek seslenen Erdoğan, "Bir rahmet ayının bir kurtuluş ayının böyle güzel bir gününde sizlerle dünkü Samsun mitinginden sonra bugün Canik'te bir araya gelişimiz heyecan verici bir buluşma. Gideceğiz gündüz gece hiç endişeniz olmasın. Bizler bu millete hizmetkar olmaya geldiğimizi hep söyledik ve 12 yıldır hamdolsun sizlere hizmet etmenin gururu içerisindeyiz. Sizler 30 Mart'ta bunun en güzel karşılığını sandıkta verdiniz. Birçok birleşmenin örgütlenmenin karşımızda dikilmesine rağmen sandıkta demokratik bir cevabı verdiniz" dedi.
 
"SİLAHI MASASININ ÜZERİNE KOYDULAR..."
 
Millete rağmen iktidar olunamayacağını aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Bunu bilmemiz lazım. Bizim rotamızı millet çizdi. Milli iradeyle milli güçle inşallah 10 Ağustos'a yürüyoruz. Geçmişte yapılanları biliyorsunuz. Samsun'un evladı Ali Fuat Başgil'i nasıl engellediklerini biliyorsunuz. Hem buranın senatörüydü hem de ordinaryüs bir insandı. Ama ne oldu? Silahı masasının üzerine koydular, aday olamazsın dediler. Senatörlükten de adaylıktan da çekildi. Ha şu an böyle bir şey olabilir mi? Kusura bakmasınlar. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık.
 
"77 MİLYONUNUN İKTİDARI OLDUK"
 
12 yıldır birçok şey yapmak istediler. 2007'de Cumhurbaşkanımız Gül'ü seçtirtmek istemediler. Ama biz söke söke hakkımızı aldık. Bütün mesele inanmaktır.
 
Bizde ayrımcılık yok. Çünkü biz yaratılanı Yaradandan ötürü sevdik. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Boşnağıyla, Abazasıyla, Romanıyla ne varsa Türkiye'de hepsini sevdik. Bizim farklılığımız bu. Bizi diğerlerinden ayıran bu. Birisi çıkıyor siyasal Kürtçülük yapıyor, birisi çıkıyor siyasi Türkçülük yapıyor. Hayır, biz 77 milyonun iktidarı olduk.
 
"DAHA DA DÜŞMESİ LAZIM"
 
Faiz hassasiyetini Canik konuşmasında da dile getiren Erdoğan, "Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi tek haneli rakamlarda. Şu andaki orana da karşıyım, onu da söyleyeyim. Daha da düşmesi lazım. Çünkü faiz oranı ne kadar düşük olursa yatırım bu ülke de o kadar artacaktır. İstihdam da üretim de artacaktır. Türkiye rakipleriyle çok daha iyi yarışacaktır" şeklinde konuştu.
 
"ERZURUM KONGRESİNE YETİŞECEĞİZ"
 
Samsun'dan kampanyasını başlattıklarına vurgu yapan Erdoğan'ın konuşmasının sonunda dile getirdiği "Sizlerle muhabbete doyum olmaz. Fakat Tekkeköy'de bekliyorlar, aynı zamanda Erzurum bekliyor. Erzurum Kongresi'ne de yetişeceğiz" ifadeleri de dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler