Erdoğan 2015'te kabineye başkanlık edecek

AK Partili Binali Yıldırım, terör için harcanan 400 milyar dolarlık kaynakla 100 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılabileceğini söyledi. Yıldırım ayrıca, Erdoğan'ın 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını açıkladı.Binali Yıldırım’ın konuşmasında

Erdoğan 2015'te kabineye başkanlık edecek

AK Partili Binali Yıldırım, terör için harcanan 400 milyar dolarlık kaynakla 100 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılabileceğini söyledi. Yıldırım ayrıca, Erdoğan'ın 2015'te kabineye başkanlık etmeye başlayacağını açıkladı.

Binali Yıldırım’ın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

“İNSAN, ZAMAN VE PARA KAYBETTİK”

Çözüm süreci esasında ülkemizde 77 milyonun birliği, beraberliği, kardeşliği, toplumsal barışın ve ülke refahının olmazsa olmaz şartıdır. 40 yıl çeşitli yöntemlerle terörle mücadele edildi. 40 bin insanımız kayboldu 400 milyar dolarlık bir maliyetten bahsediliyor.

Eğer biz bu 400 milyarı bu anlamsız savaş için harcamasaydık ülkenin kalkınması için kullansaydık Bakü-Ceyhan-Tiflis boru hattı gibi 120 tane, Yavuz Sultan Selim köprüsü gibi 100 tane, GAP projesi gibi 13 projeyi ülkemize kazandırmış olacaktık. 40 binden fazla masum can yok olmuş. İnsan zaman ve para kaybettik elde var sıfır. Sayın cumhurbaşkanımız Cumhuriyet tarihinde kimsenin alamayacağı bir risk aldı bu işi çözmemiz lazım dedi.

Bu iş insanları vurmakla elleri yumrukları sıkmakla olmaz, avuçları açıp kucaklaşmakla olur dedi ve bir inisiyatif başlattı. Allaha şükür ölen yiten yok ufak tekil olaylar dışında süreç iyi gidiyor. Bu sürecin başarıya ulaşması bir mecburiyet. Hem doğuda hem batıda huzurun barışın daim olması için ülkemizin büyük Atatürk’ün gösterdiği Cumhuriyetimizin 100.yılına birlikte ulaşmak için bütün kesimlerin Türk, Kürt, Laz, Çerkez rengimize tenimize, zikrimize bakmadan ortak Türkiye; kalkınmış, büyümüş, Türkiye etrafından toparlanmamız lazım. Bu kolay bir iş değil İRA’yı ETA’yı hatırlayalım 10 yıllar sürdü süreçleri.

Cumhuriyet öncesine dayanan bastırılmış bir takım konuların hemen bir iki yılda çözülmesi çok iyimserlik olur. Burada bu işi siyasetin üzerinde tutmamız lazım. Günübirlik siyaset çıkarma hevesinde olursak, mesajlar sık sık tekrarlanırsa bu süreç zarar görür. 6-7 Ekim’de bunu çok net gördük. Sayın Demirtaş çıktı bir beyanat verdi ve ortalık kan gölüne döndü 40’tan fazla masum insan hayatını kaybetti. Şimdi bu biraz toparlandı.

“ÇÖZÜME ODAKLANMALI”

 Sorumluluğu asla ve asla gözden kaçırmamak lazım. Bu sorumluluk bu işin öncülüğünü yapan ve siyaseten bizimle muhatap olan insanlara ait. Yani HDP’ye ait. Kendi içlerinde değişik yerlerle konuşuyorlar ama neticede siyasetin muhatabı onlar. Bu arkadaşlarımız işin çözümüne odaklanmalı kısa vadeli siyasi hesaplar içine girip süreci baltalamamalılar diye düşünüyorum.

"BAŞKANLIK EDECEK"

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi sadece cumhurbaşkanının onayı ile yürürlüğe giren kararlardır ama o kararların da anayasaya uygun olması lazım. Cumhurbaşkanlığı altındaki ofislerin nasıl çalışacağını, hangi görev ve yetkilere sahip olacağını anlatan bir kararname.İhtiyaç olursa zaten Sayın Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu topluyor. Nitekim yeni senede bu uygulamaya da başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler