Erbakan Çatı aday için ne dedi?

Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Ekmeleddin beye verilecek desteğe baktığımız zaman bunun ancak yüzde 30-40 düzeyinde olacağı gözüküyor. Bu da binanın yüzde 60’ını, 70’ini açıkta bırakan ’çatı adayı’ olacağını gösteriyor” dedi.Fatih E

Erbakan Çatı aday için ne dedi?

Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Ekmeleddin beye verilecek desteğe baktığımız zaman bunun ancak yüzde 30-40 düzeyinde olacağı gözüküyor. Bu da binanın yüzde 60’ını, 70’ini açıkta bırakan ’çatı adayı’ olacağını gösteriyor” dedi.

Fatih Erbakan, Erbakan Vakfı Çorum Şubesi’nin açılışı için kente geldi. Açılışa Erbakan’ın yanı sıra CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, Erbakan Vakfı Çorum Şube Başkanı Mehmet Aşıla ve davetliler katıldı.

Dualarla yapılan vakfın açılışının ardından Fatih Erbakan, gazetecilerin çatı adayla ilgi sorularını yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ’çatı aday’ olarak düşünüldüğünü hatırlatan Erbakan, İhsanoğlu’nun kendisini yetiştirmiş ve çalışmalarıyla takdire şayan bir insan olduğunu belirtti.

Bununla ilgili bir problemlerinin bulunmadığını ancak çatının adı üzerinde bütün temeli, bütün binayı kapsayan bir çatı olması gerektiğini dile getiren Erbakan, “Şimdi Ekmeleddin beye verilecek desteğe baktığımız zaman bunun ancak yüzde 30-40 düzeyinde olacağı gözüküyor. Bu da binanın yüzde 60’ını, 70’ini açıkta bırakan ’çatı adayı’ olacağını gösteriyor. Çatı adayı daha kapsayıcı daha yüksek oranda destek bulacak bir aday olması gerektiğini düşünüyorum. Rahmetli Erbakan hocamızın da her zaman ifade ettiği gibi Türkiye’nin selameti açısından, kurtuluşu açısından cumhurbaşkanının mutlaka milli görüşçü bir cumhurbaşkanı olmasını biz temenni ederiz. Sadece Türkiye’deki değil bölgedeki İslam aleminde çözüm bekleyen sorunların bir an evvel çözülebilmesine yönelik inşallah bir cumhurbaşkanı olmasını nasip eder” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset