Erbakan aday olacak mı?

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, milletvekili adaylığı ile ilgili bir soru üzerine, "Erbakan hocamızın 40-50 sene kurmaylığını yapmış, birlikte bu davaya hizmet etmiş büyüklerimizin görüşlerini, fikirlerini alıp değerlendirme

Erbakan aday olacak mı?
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, milletvekili adaylığı ile ilgili bir soru üzerine, "Erbakan hocamızın 40-50 sene kurmaylığını yapmış, birlikte bu davaya hizmet etmiş büyüklerimizin görüşlerini, fikirlerini alıp değerlendirmelerimizi yapacağız" şeklinde cevap verdi. 
 
Fatih Erbakan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Kayseri Şubesi hizmet binasının açılışını yaptı. Vakıf olarak resmi 40 ilde 40 şubeye ulaştıklarını dile getiren Erbakan, 20 il de temsilciler belirlenmesine karşın resmi temsilcilik verilmediğini açıkladı. Fiilen 60 ilde teşkilatlanmaları oluşturduklarını aktaran Erbakan, vakıf çalışmaları ile ilgili şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin, Anadolu'nun dört bir yanında Erbakan ismi duyulduğunda, rahmetli Erbakan hocamızın yapmış olduğu hizmetlerden, hayatı boyunca sürdürdüğü mücadeleden dolayı büyük bir teveccüh, ilgi ve muhabbet görüyoruz. Birçok yerde insanlarımız kendiliğinden Erbakan Vakfını oluşturuyor, temsilcilerini belirliyor, 'Bize temsilcilik verin' diye başvuruyor. Tümevarım yöntemi olarak söyleyebileceğimiz tabandan tavana bir teşkilatlanma gerçekleşmiş oldu. Bizim de tahmin edemeyeceğimiz şekilde 60 ilde ciddi bir ekip oluştu."
 
“Milletvekili adayı olacak mısınız?” şeklinde bur soruya da cevap veren Erbakan, “Necmettin Erbakan hocamızın ismine olan teveccühten dolayı milletimizin o yönde bir ilgisi var” diye konuştu. Özellikle İstanbul, Konya, Kocaeli'nden kendisine yönelik aşırı taleplerin olduğunun altını çizen Erbakan, şu açıklamayı yaptı: “Hatta Doğu Anadolu'daki bazı illerde Erbakan hocamıza insanların sevgisi, muhabbeti var. Vefa borcunu ödemek istediklerini ve bendenizin Meclis'e o ilden gönderilmesiyle böyle bir vefa borcunu ödeyeceklerini her zaman ifade ediyorlar. Böyle bir şey düşünürsek destek olacaklarını söyleyip teveccüh gösteriyorlar. Biz de tabii hem şahsım hem de Erbakan ailesi olarak kendilerine müteşekkiriz. Bütün milletimize bu kadirşinaslığından dolayı teşekkür ediyoruz fakat şu anda tam bir karar vermiş değiliz. Müzakelerimiz, istişarelerimiz devam ediyor. Milletvekili adaylığımla ilgili, Erbakan hocamızın 40-50 sene kurmaylığını yapmış, birlikte bu davaya hizmet etmiş büyüklerimizin görüşlerini, fikirlerini alıp değerlendirmelerimizi yapacağız. İnşallah milletimiz, İslam alemi ve bizler için hayırlısı olur. Allah pişman etmesin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset