En fazla bürokratı olan şehir Trabzon'dur

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday adayı Muhammet Balta, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne bağlı (TMMOB) oda başkanları ile kahvaltılı toplantısında bir araya geldi.Burada konuşma yapan AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Muhammet Balta, aday

En fazla bürokratı olan şehir Trabzon'dur

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday adayı Muhammet Balta, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne bağlı (TMMOB) oda başkanları ile kahvaltılı toplantısında bir araya geldi.

Burada konuşma yapan AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Muhammet Balta, aday adaylığı çalışmaları sürecinde Sivil Toplum Örgütleri'ni ziyaret etmeye öncelik verdiklerini, Sivil Toplum Örgütleri'nin demokrasinin gelişimine ve toplumsal barışa büyük katkıları olduğunu söyledi.

Her anlamda meslek odaları ile birlikte çalışacaklarının altını çizen Balta, “Trabzon’umuzda ortak aklı oluşturduğumuzda bir hedefe kilitlendiğimizde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Ortak akılla, doğru projeleri gerçekleştirdiğimizde Trabzon için önemli işlere imza atmış olacağız. Allah nasip eder seçilip TBMM’de olursak önceliğimiz TMMOB’un siz değerli temsilcilerinin bilgileri becerileri ve tecrübelerinden faydalanmak olacaktır. Şehrimizin geleceği ile alakalı projelerin gerçekleştirilmesinde sizlerin öneri ve bakış açılarını teknik ve bilimsel verilerle sizlerden alacağız. Belirli zaman dilimlerinde bu tarzda ucu açık toplantılar yaparak sizlerin görüşlerini alacağız.

Türkiye genelinde en fazla bürokratı olan şehir Trabzon’dur. Keza en fazla müteşebbis ruhu taşıyan iş adamı olan illerden bir tanesi Trabzon’dur. Trabzon’un dışında olan bu gücü muhakkak şehrimize yansıtmalıyız. Onları yılın belirli zamanlarında sizlerle birlikten Trabzon’da ağırlamalıyız. Bir araya gelmeliyiz. Hem bürokratlarımızla hem Trabzon’un yetiştirdiği iş adamlarımızla Trabzon’da bir araya gelerek Trabzon'umuzu geleceği ile alakalı adımlar atmalıyız. Ben şahsen buna öncülük yapmak istiyorum. Allah nasip ederse bu organizasyonu Trabzon’da gerçekleştireceğiz.

Bu organizasyonları gerçekleştirdiğimizde ilimiz gelecekle alakalı bir konsensüs oluşturarak çalışmalar hedefliyoruz. Burada hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım bu organizasyonlarda bir araya gelerek şehrimizin geleceğini konuşmalıyız. Tüm siyasi partilerimizle milletvekillerimizle birlikte hareket etmeliyiz. Hatta bu organizasyona Trabzonlu olup farklı şehirlerimizde milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapanları da katmalıyız. Uzan lafın kısası Trabzon dışındaki Trabzonlu gücünü şehrimizle buluşturmalıyız. Bu sinerjiyi ile Trabzon'umuz için birçok projeye imza atmış oluruz” dedi.

Trabzon’un gündeminde olan projelere de değinen Muhammet Balta “Özellikle şuanda konuşulan, planlanan uluslararası havalimanından bahsediyoruz. Yine çok önemli olan turizm konusundan bahsediyoruz. Trabzon'umuz bir bütün halinde bir master plana ihtiyacı vardır. Sanayiden bahsediyoruz. Organize Sanayi bölgelerimiz var. Bunları aktif hale getirmemiz lazım. Bunu yaptıktan sonrada dışarıdaki iş adamlarımıza buraların cazibesini, imkanlarını sunmamız lazım. Memleketinde bir yatırım yapmak isteyen iş adamlarımıza yer ile alakalı sorununu çözmemiz gerekir.

Bunu da buraların alt yapı sorunlarını hallederek hazır hale getirmeliyiz. Eğitimle alakalı ikinci üniversiteyi konuşuyoruz. İkinci üniversiteyi sırf kurmak için kurmayalım. Şehrimize göre bir üniversite planlamamız lazım. Bir meslek yüksek okulu statüsünde bir üniversite olmamalıdır. Türkiye’de parmakla gösterilecek bir üniversite olmalıdır. Bunu tartışarak doğru adımlar atmalıyız. Önce tartışalım sonra işi yapalım. İşi yaptıktan sonra yapılacak tartışmalar uygun değildir. Trabzon'umuz Büyükşehir statüsüne kavuştu. Coğrafi konum açısından kaynaklanan bazı ödeneklerde sıkıntılar yaşanmakta. Bunu çözecek adımlar atacağız. Tarımsal faaliyetler açısından bazı adımlar atacağız. Organik ürünlerin yetiştirilmesinin yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Hayvancılığa yönelik çalışmalarımız olacak.

Bunların hepsinin bu şehirde tartışılması lazım. Trabzon artık göç vermemelidir. İnsanımızı bu şehirde tutacak her türlü argümanları geliştirmeliyiz. Her ne kadar nüfusumuz az da olsa arttıysa da bu yeterli değil. Trabzon'umuz eğer bir marka şehir olacaksa Trabzon bir turizm şehri olacaksa o zaman çevresel sorunlarını da çözmemiz lazım. 2017 yılından sonra deniz deşarjı olmayacak. Suları artık arıtarak denize vermemiz lazım. Atık su arıtma tesislerini kurmalıyız. Bunun yanında katı atık sorununu çözmemiz lazım. Kentsel dönüşümü devam ettirmeliyiz. Şehir merkezlerinde yeşil alanımız çok az. Bunu muhakkak çoğaltmamız gerekiyor. Bunların hepsini bir bütün halinde ele alıp konuşmalıyız ve hayata geçirilmesi konusunda adımlar atmalıyız. Bahsettiğimiz şeylerin hayata geçirilmesi noktasından ‘Ben Hazırım’ diyorum” ifadelerini kullandı.

Sıcak bir ortamda geçen istişare toplantısında, Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Trabzon temsilcisi Mustafa Yaylalı ve diğer oda başkanları da söz alarak Milletvekili aday adayı Muhammet Balta’yı teknik camianın yakından tanıdığını ve aralarından biri olduğu için de TBMM’de Trabzon'u en iyi şekilde temsil edeceğine inandıklarını belirterek, “Trabzon önümüzdeki dönem hükumette bir bakanla temsil edilmelidir. Bu ihtiyacın da 3.5 yıl bakan yardımcılığı görevini başarıyla yerine getiren Muhammet Balta ile giderilebileceğini düşünüyoruz” dediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler