En Ciddi Rakip "KORAY AYDIN"

 MHP'nin 10'uncu Olağan Kurultayı bugün Ankara'da yapılıyor. Birçok ülkeden davetlinin bulunduğu kongrede, Alparslan Türkeş’in ölümünden sonra ilk kez ciddi bir liderlik yarışı verilecek. Bahçeli'ye karşı 1'i kadın 10 aday yarışacak.Milliyetçi Hareket Par

En Ciddi Rakip "KORAY AYDIN"

 

MHP'nin 10'uncu Olağan Kurultayı bugün Ankara'da yapılıyor. Birçok ülkeden davetlinin bulunduğu kongrede, Alparslan Türkeş’in ölümünden sonra ilk kez ciddi bir liderlik yarışı verilecek. Bahçeli'ye karşı 1'i kadın 10 aday yarışacak.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 10. Olağan Kurultayı bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda yapılacak.

Devlet Bahçeli'nin altıncı kez genel başkanlığa aday olacağı kurultayda, bin 241 delegenin oy kullanması bekleniyor.

Kurultay'da partinin yönetim kadrosu da yeniden şekillenecek.

11 ADAY YARIŞACAK

Birçok ülkeden davetlinin bulunduğu kongrede, Alparslan Türkeş’in ölümünden sonra ilk kez ciddi bir liderlik yarışı yaşanacak. Kurultayda 10 aday Bahçeli'ye rakip olacak.

Adaylar arasında MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve MHP'nin ilk kadın genel başkan adayı olan Nurhan Karakan gibi dikkat çeken isimler var

Ancak MHP kurmayları, yeterli delege desteği bulamayacakları için aday sayısının kurultay günü azalacağı görüşünde.

EN GÜÇLÜ RAKİP KORAY AYDIN

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin en güçlü rakibi ise Koray Aydın. Eski Bakan Koray Aydın, ikinci kez Bahçeli’ye karşı yarışacak. Koray Aydın'ı bugün yapılacak kongrede 400 delegenin destekleyeceği belirtiliyor.

'TÜRK MİLLETİ, SENSİZ ASLA'

Kurultay'ın sloganı ise, "Türk milleti, sensiz asla" olarak belirlendi.

MHP, kurultay öncesinde salon hazırlıkları için zamanla da yarışacak. Ankara Arena'da bir gün önce yapılacak kick boks turnuvası nedeniyle MHP, salonu gece 23'te devralacak ve hazırlıkları 8 saatte tamamlayacak.

DİVAN BAŞKANI TÜRKEŞ 

Bugünki kongrede yeniden aday olacak Devlet Bahçeli, il başkanları, MYK üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya geldi. Adaylardan Ahmet Çakar'la baş başa görüşen Bahçeli, "Ülkücü hareketin sağduyusu gerekeni yapacak" dedi. Bahçeli'nin MYK'ya pek çok eski ismi alması bekleniyor. Kongrenin divan başkanlığını Tuğrul Türkeş yapacak.

'POSTERİMİ ASMAYIN'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ayrıca bugünki kongrede salonda posterlerinin asılmamasını istedi. "Ben de herkes gibi adayım" diyen Bahçeli, posterlerinin asılmaması talimatı verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset