Emanet oylar yerlerine döndü!

Trabzon'da 7 hariranda yapılan genel seçimlerin yankıları sürerken CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi hakkında yapılan açıklamalar ve seçim değerlendirmeleri konusunda CHP Trabzon İl Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı.Yapılan açıklamada CHP'nin iki dönem

Emanet oylar yerlerine döndü!

Trabzon'da 7 hariranda yapılan genel seçimlerin yankıları sürerken CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi hakkında yapılan açıklamalar ve seçim değerlendirmeleri konusunda CHP Trabzon İl Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada CHP'nin iki dönem Milletvekilliğini yapmış Grup Başkanvekili M. Akif Hamzaçebi hakkında yapılan son dönem açıklamaların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, "Sayın Grup Başkanvekilimizin Trabzon seçim sonuçları ile ilgili bir değerlendirmesi mevcut değildir. Halen Parti Meclisi üyesi olan Sayın M.Volkan Canalioğlu’nun kaynağını nerden aldığını bilmediğimiz halde bu yalan haberi mesnet tutarak Sayın Grup Başkanvekilimize sosyal medya üzerinden yaptığı yoruma İl Örgütümüzce yorum yapma gereği duymuyoruz.

İl Yönetimimiz adına İl Başkanımız seçim sonuçlarını henüz değerlendirmemiştir. Bu nedenle İl Başkanımızın ağzından yapılan tüm haberler mesnetsizdir. Bugüne dek sosyal medya ve yazılı basında İl Başkanımızın ağzından yapıldığına dair oluşan yanlış kanı’nın ivedilikle düzeltilmesini talep etmekteyiz.

Yakın süreçte sosyal medya ve yazılı basında Trabzon CHP oylarının %25’ ten %17.01’e gerilediği beyanları dikkatimizi çekmektedir. Genel seçim sonuçları bir önceki genel seçim istatistikleri ile değerlendirilir. Trabzon kamuoyunda oluşan bu yanlış bilgilendirmeyi düzeltmek adına 2011 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin Trabzonda ki oy oranının %18,30 olduğunu son 2015 seçimlerinde ise bu oranın %17,01 olarak belirlendiğini ifade ederiz. Alınan bu son oy, emanet oyların partimizden asli yerlerine gitmesi ardından kalan öz ve öz Sosyal Demokrat anlayışlı Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin oyudur." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler