"Elektrik faturalarındaki Kayıp Kaçak Bedeli"

Haber61 – Haber Merkezi – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın, petrol fiyatları ile alakalı açıklamada bulundu. Aydın, Petrol fiyatlarındaki düşüşü aynı oranda akaryakıt fiyatlarına yansıtmayan AKP iktidarı, milyonlarca tüket

"Elektrik faturalarındaki Kayıp Kaçak Bedeli"

Haber61 – Haber Merkezi – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili Koray Aydın, petrol fiyatları ile alakalı açıklamada bulundu. Aydın, Petrol fiyatlarındaki düşüşü aynı oranda akaryakıt fiyatlarına yansıtmayan AKP iktidarı, milyonlarca tüketicinin hakkını çiğnemeye ve çiğnetmeye devam etmektedir. Haziran 2014’te petrol fiyatları 115 Dolar iken 5 TL olan benzin, günümüzde petrol fiyatları 50 Dolar seviyelerine inmesine rağmen halen 4,20 TL düzeyindedir söyledi. Aydın, “ Hesap gayet basittir; petrol fiyatları %58 düşmüş, benzin fiyatları ise sadece %18 düşmüştür. İktidarın benzin fiyatları hesabı gerçekten şaka gibi; petrol yükselirken yükseliyor, ama düşerken düşmüyor. AKP iktidarı, petrol fiyatlarında uluslararası alanda yaşanan % 58 düşüşün, sadece % 18’ini Türk halkına yansıtmıştır. Dolar kurundaki artışa rağmen benzinin olması gereken fiyatı, en fazla 3 TL’dir. AKP iktidarı, yeni bir skandala imza atmış ve akaryakıttan en az %40 oranında dolaylı vergi almaya başlamıştır. Hesap bu kadar açıkken, akaryakıttan adeta gizli vergi almak, elektrikte olduğu gibi yeni bir ‘Kayıp Kaçak Skandalı’dır.”dedi.

Elektrik faturalarıyla gündeme gelen ve yargıdan dönen “Kayıp Kaçak Bedeli Skandalı”, AKP iktidarının palazlandırdığı sömürü düzeninin “Deli Dumrul” versiyonu olduğunun altını çizen Aydın, “ Deli Dumrul’un, “kuru derenin üzerine yaptırdığı köprüden geçenden 30 akçe, geçmeyenden 40 akçe aldığı” düzen bile, elektrik faturalarındaki “Kayıp Kaçak Bedeli tezgâhından” daha adildir. Çünkü bu iktidarın kurduğu “Deli Dumrul” düzeninde çalandan hiç akçe alınmamakta; çalanların ödemeleri gereken akçeler de, çalmayanlardan tahsil edilmektedir. Nihayetinde çalınan ve tüketiciye ulaşana kadar kaybolan elektriğin bedeli, milyonlarca dürüst aboneye fatura edilmektedir. Elektrik faturalarındaki Kayıp Kaçak Bedeli, TRT Payı, Dağıtım Bedeli, İletim Bedeli, Sayaç Okuma Bedeli gibi her biri ayrı bir “sorma ver” ucubesi olan kalemler, tüketiciye atılan kazıkların “ibret vesikası”dır. Bu arada Dağıtım Bedeli, Sayaç Okuma Bedeli gibi kalemler, Aralık 2014’ten Ocak 2015’e enflasyonun çok üzerinde artırılarak, elektrik fiyatlarına %30’a yakın “gizli zam” yapılmıştır. Kamu çalışanlarının maaşlarına yıllık % 3 + 3 zam yapıldığı dikkate alınırsa, AKP iktidarının benzin kazığı ve insafsız elektrik zammı, kelimenin tam anlamıyla haksızlıktır, insafsızlıktır ve vicdansızlıktır.”ifadelerine yer verdi.

Türkiye bir hukuk devleti ise; vergi, resim ve harçlar kanunla konulur, değiştirilir ve kaldırılır. İktidarın nezaretinde, bir kurumun genelgesiyle konulan Kayıp Kaçak Bedeli, olsa olsa haraçtır ve kanunsuzluk olduğu ifade eden Aydın, “ Yargı da bu kanunsuzluğu tescil etmiş olmasına rağmen, tüketici ödediği bu haksız bedeli geri alabilmek için muhatap bulamamakta, “AKP’nin Yeni Türkiye’si”nde yargı kararları uygulanamamaktadır. Tüketiciyi acımasızca sömüren ve sömürülmesine seyirci kalan iktidar, öte yandan milyonları sefalete mahkûm etmeye devam etmektedir. AKP iktidarı, benzin ve elektik örneğinde olduğu gibi milyonlarca tüketiciyi mağdur etmekte; yolsuzluk, arsızlık ve hırsızlık yapanlara ise kol kanat germekte, onların ekonomiye verdiği zararın bedelini de dürüst vatandaşa ödetmektedir. AKP iktidarı, açlığa ve sefalete mahkûm ettiği, sadakaya muhtaç ettiği milyonları, AKP’nin değil, devletin kesesinden finanse edilen sosyal yardımlarla istismar etmektedir. Anayasamıza göre “sosyal bir hukuk devleti” olan Türkiye Cumhuriyeti devleti, sosyal yardımları yapmalıdır ve elbette yapacaktır. MHP iktidarında; sosyal yardımlar artarak devam edecek ve devlet güvencesine kavuşturulacaktır. MHP iktidarında; muhtaç olan herkes sosyal yardım alacak, “baba” bildiği devletten başka, hiçbir iktidara veya hiçbir partiye muhtaç olmayacaktır. MHP iktidarında; tüm ihtiyaç sahipleri, fakirler ve yetimler gözetilecek, ancak yetim hakkı yiyenlerden ve tüketicileri haksız yere sömürenlerden mutlaka hesap sorulacaktır.”Şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset