Ekrem İmamoğlu'na İstanbul'da jest!

İstanbul Yetiştirme Yurdu'ndan ayrılanların bir araya gelerek oluşturduğu İstanbul YURTAYDER yöneticileri, CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı A.Adayı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Dernek Başkanı Ressam Remzi Taşkıran İmamoğlu'na bir jest yaparak yağlıboya

Ekrem İmamoğlu'na İstanbul'da jest!

İstanbul Yetiştirme Yurdu'ndan ayrılanların bir araya gelerek oluşturduğu İstanbul YURTAYDER yöneticileri, CHP Beylikdüzü Belediye Başkanı A.Adayı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti. Dernek Başkanı Ressam Remzi Taşkıran İmamoğlu'na bir jest yaparak yağlıboya portre resim çalışması hediye etti.

Yetiştirme yurdundan ayrılanların topluma entegrasyonunda ciddi sorunların yaşandığının dile getirildiği ziyarette, bu konuda tüm siyasi partilerin TBMM çatısı altında kalıcı bir çözüm üretmesi gerektiğine değinen Dernek Başkanı Remzi Taşkıran, 18 yaşını doldurduktan sonra yetiştirme yurtlarıyla ilişiği kesilen çocukların barınma, iş ve diğer sorunlarla karşı karşıya kaldığının altını çizdi, sorunlarının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletilmesi için Ekrem İmamoğlu'nun aracı olmasını istedi.

Yurt çocuklarının sorunlarının kalıcı olarak siyasiler tarafından çözülmesi gerektiğine vurgu yapan Taşkıran, "Bahsettiğimiz sorun on binlerce kişiyi ilgilendiren bir sorun. Hiçbir siyasi parti bu sorunun çözümünün karşısında olmaz. Partiniz kanalıyla konunun TBMM gündemine getirilerek çözüme kavuşana kadar takipçisi olmasını umut ediyoruz. Sizin de aracılık yaparak bu konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletmenizi istiyoruz" dileğinde bulundu.

İletilen konu hakkında elinden geleni yapacağını ifade eden Ekrem İmamoğlu, yurt çocuklarının dernek çatısı altında bir araya gelerek dayanışma örneği sergilemesini olumlu bulduğunu ve desteklenmesi gerektiğini belirtti, kendisine hediye edilen portredeki sanatsal çalışma üzerine de, "sanatın toplum bazına yayılması gerekiyor. Sanat, bir toplumun gelişmesinde önemli bir değerdir" şeklinde ifadelerde bulundu.

dsc_0021.20130920124605.jpg

Avrupa'da birçok ülkenin sanat merkezi olmasının o ülkelerin gelişmişlik düzeyini ortaya çıkardığını kaydeden İmamoğlu, "Maalesef, aynı gelişmişliği ülkemizde görmek mümkün değil. Avrupa'da öyle şehirler var ki adeta sanat müzesi gibi. Evlerin balkonlarında bile sanatsal çalışmalara rastlamak mümkün" dedi.

Karşılıklı fikir alışverişinin bulunulduğu ziyaret esnasında kentleşmedeki sanat ve mimari gelişmelerin önemi ele alınırken, yetiştirme yurdundan ayrılan çocukların topluma kazandırılması için yerel yönetimlere ve merkezi idareye ciddi sorumluluklar düştüğüne vurgu yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset