Eker: Türkiye'de GDO'lu ürün...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de GDO'lu ürün olduğu yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu söyeldi.Türkiye'de GDO'lu ürün üretiminin yasak olduğunu vurgulayan Eker, "Ülkemizde gıda amaçlı olarak kullanımına izin verilen herhangi

Eker: Türkiye'de GDO'lu ürün...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'de GDO'lu ürün olduğu yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu söyeldi.

Türkiye'de GDO'lu ürün üretiminin yasak olduğunu vurgulayan Eker, "Ülkemizde gıda amaçlı olarak kullanımına izin verilen herhangi bir gen veya genetiği değiştirilmiş ürün bulunmamakta, bu ürünlerin ithaline ise kesinlikle izin verilmemektedir" diye konuştu.

Eker, sebze meyvecilik, paketleme tesisleri ve seracılık ile diğer tarım ve hayvancılık alanlarındaki teşvik ve hibe destekleriyle, doğal afet kapsamında çiftçilere yapılan yardımlar hakkında da bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset