"Eğer Suriye’de DEAŞ’a karşı..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer Suriye'de DEAŞ'A karşı kararlı bir mücadele yürütülecekse, bunun ilk adımı ülkeyi Esad'dan kurtarmak olmalıdır" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 42. kez düzenlenen

"Eğer Suriye’de DEAŞ’a karşı..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Eğer Suriye'de DEAŞ'A karşı kararlı bir mücadele yürütülecekse, bunun ilk adımı ülkeyi Esad'dan kurtarmak olmalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 42. kez düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni'ne katıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliği ile gerçekleştirilen "Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni" Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törene onur konuğu olarak katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ekonomiye değer katan ve ödülüne layık gören herkesi tebrik ediyorum. Bugünlerin hepsinin kıymetli olduğunu çok iyi biliyorum. BTSO 126 yıldır bu yolda faaliyet gösteren ve Türkiye çapında müstesna konumda bulunan bir odamızdır. Türkiye'nin büyümesinden güçlenmesinden kendi vatandaşlarıyla birlikte kardeşleri içinde bir umut kaynağı, ilham kaynağı haline gelmesinden rahatsız olanlar var. Bunun için içeride ve dışarıda önümüze her türlü engel çıkartılıyor. Suriye krizi bir yönü ile bölgenin kendi dinamiklerinin ürünüyse, bir yönüyle de Türkiye'nin önüne kesme projesidir. Mısır'da ve Libya'da yaşanan olaylarda hatta bir türlü çözüme kavuşturulamayan Kıbrıs meselesinde Türkiye konusundaki olumsuz düşüncelerin niyetlerin tutumların çok önemli payı vardır. Elbette birileri istemiyor diye biz çalışmamızdan vazgeçmeyeceğiz. Nasıl birileri istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmediyse, Türkiye'de yolundan asla dönmeyecektir. Biz millet olarak mücadeleye ve zor şartlarda çalışmaya alışkınız" diye konuştu.

Orta Doğu'da ve Kuzey Afrika'da meydana gelen her hadisede bir şekilde Türkiye'nin adı geçtiğini ifade eden Erdoğan, "Bu bölgelerin hiçbir adını zulme, şiddetle, sömürge ve istismarla geçtiğini göremezsiniz. Türkiye kimsesizlerin elinden tutmak için vardır. Farkımız budur. Bugün Suriye'deki soruna müdahil olan kaç tane ülkenin gerçekten Suriye halkının huzurunu sağlamak, geleceğini güvence altına almak gibi bir derdi var. 400 bin Suriyeli 5 yıl içerisinde öldürüldü. Bunlar bir devlet terörü ile bu insanları öldürüyorlar. Şu anda Rusya, "bize Türkmenler söylenmedi" diyorlar. Rusya doğru konuşmuyor. Orada DAEŞ yok, Bayırbucak Türkmenleri var diye heyetler arası görüşmelerde bizzat ifade etmişimdir. Tarih tıpkı geçmişteki zalimleri nasıl kaydetmişse, bugün doğrudan ve dolaylı olarak Esad'ı destekleyerek bunca insanı katline göz yumanları aynı şekilde kaydedecektir. Eğer Suriye'de DEAŞ'A karşı kararlı bir mücadele yürütülecekse, bunun ilk adımı ülkeyi Esad'dan kurtarmak olmalıdır" dedi.

"ECDADIMIZA VE TORUNLARIMIZA MAHCUP OLMAK İSTEMİYORUZ"

"Biz Türkiye olarak karmaşık ortamda ahlaki ve sorumluluğumuza uygun şekilde mazlumların yanında yer almayı sürdüreceğiz" diye ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ecdadımıza ve torunlarımıza mahcup olmak istemiyoruz. İnşallah olmayacağız. Bu zorlu mücadeleyi sabırla, azimle, dikkatle yürüterek coğrafyamızın üzerindeki kara bulutların dağıldığını hep birlikte göreceğiz. Türkiye sadece sınır dışı güçlerle değil, kendi içindeki ihanet odaklarıyla da büyük bir mücadelenin içerisindedir. Terör örgütünün açtığı hendeklere gömüleceğinden kimsenin şüphesi olmasın silahlı kuvvetlerimiz gönüllü köy koruyucularımız. El ele hep birlikte açılan hendeklerin tüm bölgelerinde bu mücadele sürüyor. Bunların sözde mezarları vardı, hepsi temizlendi. Kendilerine göre mahkemeler kurmuşlar, bunların hepsi yerle yeksan oldu. Devlet içinde devlet olamaz. Olamayacak da. Paralel devlet de bunlarla beraber çalışıyor. Güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonları sayesinde güç kaybediyor. Okullara, camilere, yurtlara ve hastanelere gözü dönmüş bir şekilde saldıran örgütün gerçek yüzü tüm çıplaklığı ile ortaya çıkıyor. En güçlü desteği bölge halkından alıyoruz. Onlardan biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz. Terör nedeniyle kepenk açamayan esnafların, göç etmek zorunda kalan vatandaşların zararları da giderilecek."

Cumhurbaşkanı olarak tüm partilere eşit mesafede olduğunu belirten Erdoğan, "Ama milletime ve ülkeme karşı ihanet içerisine giren sözde siyasetçileri görmezden geleceğim anlamına kesinlikle gelmiyor. Benim yetkilerimi anayasa belirliyor. Çünkü ben doğrudan milletin oyu ile bu makama gelmiş bir cumhurbaşkanıyım. Bu ülkede milletvekili sıfatı taşıyan biri çıkıp, "Türkiye terör örgütlerine kimyasal silah hammadde sevkiyatı yapıyor" diyeceksin. Hem de benim buna tepki göstermeme tahammül edemeyeceksiniz. Her kim ki yabancı basın organlarında Türkiye'nin aleyhinde girerse işte o hainin ta kendisidir. "Ama'lı "fakat'lı çark etmeler bu açık ihaneti ortadan kaldırmaz. Şu ifadeye bak, "Türkiye İran'la savaşsa İran'ın safında yer alırım" diyor. Bunu diyen kim? Şu anda TBMM'de milletvekili. Genel başkanından ses çıkıyor mu?" ifadelerini kullandı.

Ekonominin büyümesi adına ciddi katkılarda bulunan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, "Bursa Türkiye'nin ekonomisine ivme kazandıran çok önemli bir kenttir. Bursa, bize büyük hayaller kurmayı öğreten, yeni Türkiye'nin vizyonunu en iyi okuyan ve büyük idealleri gerçeğe döndürecek kentlerin başında gelmektedir. BTSO ve Bursa'nın önde gelen kuruluşlarıyla büyük hedeflere odaklanmış bulunmaktayız. Türkiye'yi hedeflere ulaştıracak pilot uygulamalar Bursa bir kimlik oluşturmaktadır. Hayal gibi görünen projelerde uygulamaya geçmemizde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumu önemli rol oynamıştır. Bugün Cumhurbaşkanımızın yaptığı çalışmalarla savunma sanayinde dışa bağımlılığımız yüzde 40'lar seviyesine gerilemiştir. Belirlenen bu hedefler üstün bir cesaret gerektirmektedir. Büyük Türkiye hedefi ile çıkılan bu yolda bizler de yoldaşlık etmeye devam edeceğiz. Türkiye kendi otomobilini üretme adına çok büyük bir adım attı. Biz de Bursa olarak bu üretime talip olduk. Bursa otomobil kümelenme merkezidir. İnşallah kısa zamanda Türkiye'nin ilk yerli otomobil üretimini gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Bursa Büyükşehir Belediye Orkestrasında yer alan ve 2014 yılında Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli sanatçı Tambi Cimuk'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BTSO, Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla alınan piyano hediye edildi. Ardından Tambi, yeni piyanosuyla kısa bir gösteri yaparak Erdoğan başta olmak üzere tüm salondan büyük alkış aldı.

Gecenin sonunda "en başarılı kobiler', "inovasyon', "ihracat', "gelir vergisi', "kurumlar vergisi', "dönüşüm liderleri" ve "sektör birincileri" kategorilerinde ödüller sahiplerine takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler