"Ecevit Kılıçdaroğlu'nu kovmuş!"

Başbakan Yardımcısı Arınç, “Kılıçdaroğlu DSP’den aday olmak istemiş, Ecevit bunu kovmuş, CHP’de bir görev vermişler, öbürü bir kasetle gidince her gün yanına gidiyor, ‘Amentü’ gibi ben aday olmayacağım diyor, bir sabah bakıyorsun, aday oluyor bir oldu bit

"Ecevit Kılıçdaroğlu'nu kovmuş!"
Başbakan Yardımcısı Arınç, “Kılıçdaroğlu DSP’den aday olmak istemiş, Ecevit bunu kovmuş, CHP’de bir görev vermişler, öbürü bir kasetle gidince her gün yanına gidiyor, ‘Amentü’ gibi ben aday olmayacağım diyor, bir sabah bakıyorsun, aday oluyor bir oldu bitti ile genel başkan oluyor” dedi.
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Kilis’te Valiliği ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Arınç’a Vali Süleyman Tapsız Kilis’te bulunan Suriyeliler ve Kilis ile ilgili brifing verdi.
 
Arınç, yaptığı açıklamada, Kilis’e AK Parti tarafından büyük icraatlar yapıldığını ifade ederek, “5 yıldan bu yana Suriye’de yaşanan trajedi karşısında ülkemize sığınan mülteciler var. Bunlar büyük ölçüde Kilis’te misafir ediliyor. Bu bir insanlık görevidir. İnancımızda bunu emrediyor. Can korkusuna kapılıp evimize gelen kapımıza gelen insanlara biz bugüne kadar ret etmedik. Onları korumak kollamak bunlara sahip çıkmak bizim görevimizdir. Türkiye’de Türk halkının milletimizin böyle bir asaleti var. Bugün sayı itibariyle en en fazlısı Kilis’te bulunuyor. Mükemmel konteyner kentlerde, uluslararası takdir almış durumda, insanların tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Unutmayalım Kilis, 910 kilometrelik Suriye sınırımızın 115 kilometresi Suriye arasındaki sınır kapılarımız var, gidiş gelişler var. Sınırın öbür tarafında yaşanan acı olayları çok yakından tabip ediyoruz. Büyük masraflar karşılığında olsa insanı amaçlarla Suriye’den gelenler, sığınmacıları muhafaza ediyoruz. Barındırıyoruz. Bundan dolayı benim hükümet üyesi olduğum için hükümetimizi takdir etmeme gerek yok. En büyük takdiri Kilis halkınındır. İnsanlar zor şartlarda canlarını kurtarmak için gelen insanları, kapılarını sofralarını açmışlardır. Allah onlardan razı olsun, ben şahsen diliyor ve umut ediyorum ki, Suriye demokratik bir rejime geçmelidir. Artık zulüm yapamadığı hale geldiğinde buradaki misafirlerimiz ülkelerine rahatlıkla dönebileceklerini en kısa zamanda gerçekleşmesini ümit ediyorum” diye konuştu.
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Kilis Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Hasan Kara’dan brifing aldı. Arınç’a Kilis yöresine ait yorgan hediye edildi.
 
“ÜLKE YANSIN BATSIN BİTSİN YETER Kİ AK PARTİ GİTSİN DİYORLAR”
 
Arınç, Nejat Uygur Anfi Tiyatrosunda Kilis halkı ile buluşmaya katıldı.
 
Burada bir konuşma yapan Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kilis’in Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 65 oy verdiğini ifade etti. “Millet kime oy verirse o iktidar olsun” diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Samimi olarak konuşalım. HDP’ye soralım sen tek başına iktidar olabilir misin? ‘Ne iktidarı kardeşim, ben yüzde 10 barajını aşmaya çalışıyorum diyor.’ Ya iktidar olamayacaksan niye AK Parti gitsin diyorsun, gitsin de ne olursa olsun diyor. Milliyetçi Hareket Partisi’ne dönüyorum. Ey MHP’li kardeşim, sen tek başına iktidar olacak mısın, bir iddian var mı? Bakmayın Bahçeli’nin sağda solda bin 400 vereceğim, 2 bin vereceğim, 3 bin vereceğim. Senin karnen sıfır üzerine sıfırdır. 1999 ve devamında neler yaptığını gördü milletimiz. Ülkeyi batırdınız, Allah’tan korkun. Onların hükümette olduğu dönemde 22 tane bankayı batırdılar, milletin sırtına yük yüklediler. Milletimiz yıllarca onları ödemeye çalıştı. Onlar ülkeyi öyle bir ekonomik krize soktular ki, şimdi iktidar olacağım diyemezler. Çünkü millet onların dününe ve bugününe bakarak onları iktidar yapmazlar. Alsak alsak yüzde 15-17 oy alırız diyorlar. Peki bu onları iktidar yapar mı? Peki niye o zaman AK Parti gitsin? ’Ne olursa olsun, ülke yansın batsın bitsin yeter ki AK Parti gitsin diyorlar.”
 
“Bakmayın siz Kılıçdaroğlu’nun bana 4 sene verin demesine” diyen Arınç, “Bu adamın SSK müdürlüğünü hatırlayanlar aman ha buna 4 dakika bile vermeyin diyorlar. Adam elindeki hazineyi batırmış. DSP’den aday olmak istemiş, Ecevit bunu kovmuş. CHP’de bir görev vermişler, o da kasetle ’ben aday olmayacağım’ demesine rağmen bir gün sabah aday olup oldu bitti ile genel başkan oluyor. Şimdiye kadar 4 seçime girdi boyunun ölçüsünü aldı, şimdi diyor ki ’bana 4 sene verin’ diyor. Bugünkü oy oranları yüzde 25’i geçmiyor ama yüzde 30’u geçmeye çalışacağını söylüyor. Yine iktidar olamaz, niye AK Parti gitsin? ’Gitsin de ne olursa olsun, umurumda olmaz. Bunların dillerinin altındaki bakla 3 parti koalisyon kuralım, AK Parti gitsin. Kimle koalisyon kuracaksın; CHP, MHP HDP. Böyle bir koalisyon olursa iş çıkar mı, Türkiye’ye faydası olur mu? Elinizi vicdanınıza koyun, bunlar Marmaray, üç katlı tünel gibi düşünceleri var mı? Hayır, yok. Bunların ağızlarındaki sakız, asgari ücret. Sırayla artırıyorlar, ben bin 200, bin 400’de benden diyorlar. Vallahi Haydar Baş diye bir adam var 5 bin veriyor. Millet inansa ona inanırdı. Çok değerli Haydar Hocamız geçtiğimiz seçimlerde binde 3 oy aldı. Binde 3’le iktidar olunuyor mu? Burası Kongo değil yahu" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset